Vagyoni biztosítékot emelt a Green Travel

Forrás: turizmus.com

 2015. június 24. 16:37

A megnövekedett forgalommal arányosan vagyoni biztosítékot emelt a Green Travel – tájékoztatta szerkesztőségünket Göktas Merdol, a cég tulajdonos-ügyvezetője. Az emelést a március óta beállított új török charterláncok indokolták.

A Green Travel az idei évet eleve jóval magasabb kaucióval indította, mint a megelőző esztendőt: 2014-re 880 millió forint, 2015-re viszont már 1 milliárd 60 millió forint vagyoni biztosítékot igazolt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) felé, a magyar piacról mintegy 30 százalékos bővüléssel számolva.

Az előző években megszokottan, a forgalom növekedését arányosan követve az utazásszervező most további 100 millióval forinttal emelte vagyoni biztosítékát, amely így jelenleg 1 milliárd 160 millió forint. Az emelés indokaként Göktas Merdol az eredeti tervekhez képest Antalyára beállított négy új charterláncot jelölte meg, kiszolgálandó a Törökország iránt megnövekedett keresletet. A főszezonban most heti 18 charterjáratot indítanak, elmondása szerint 99 százalékos töltöttséggel.

A folyamatos növekedésnek köszönhetően a következő hónapokban várhatóan további kaucióemelés elé néz a cég, amire természetesen fel vannak készülve – tette hozzá.