Vakcinaturizmusra szakosodott osztrák utazási portál indult

Forrás: turizmus.com

 2021. február 24. 14:37

A március végén startoló, oltási célú utazási programok ára 3000 eurótól kezdődik. Az úti célok között Dubaj, Izrael és Egyiptom szerepel.

Impfreisen néven „oltási turizmusra" szakosodott utazási portál indult Ausztriában, amelyen keresztül – sajtóinformációk szerint – Dubajba, Egyiptomba és Izraelbe foglalhatóak majd utak – írja blogján Kovács Balázs Bécsben élő turisztikai szakértő.

A vakcinautakra specializált portálon előzetes regisztrációval foglalható ajánlatok alapján, a kiválasztott úti cél helyszínén lehetőséget biztosítanak a COVID-19 elleni oltás klinikai körülmények közötti beadatására.

A kezdeményezés mögött az osztrák turisztikai szakmai körökben ismert lapcsoport, a Mucha kiadó (Mucha Verlag) tulajdonosa, Christian W. Mucha áll.

Az utazási ajánlatokat kb. 3000 és 30 000 euró közötti áron, három árkategória és szolgáltatáscsomag alapján, előzetes ajánlatkérés után lehet foglalni.

Az utazási portál tájékoztatása szerint az utakat Ausztriában bejegyzett utazási iroda szervezi, partnerségben profi orvosi csapattal, akik a helyszínen a vendégek rendelkezésére állnak.

A vakcinautazások úti céljai között Dubaj, Izrael és Egyiptom szerepel

Fotó: 123rf.com

Az oltások beadására a gyakorlatban az utasok helyben szerződnek, s annak költségeit helyben fizetik, kihasználva az a lehetőséget, hogy a jelzett desztinációkban korlátozás nélkül hozzáférhetőek a koronavírus ellen hatékony oltások.

A leadersnet.at információi, valamint az Impfreisen.at címem elérhető utazási portálon olvasható tájékoztató szerint Christian W. Mucha kezdeményezése mögött az európai uniós oltásbeszerzés kudarca áll, amelynek következményeként a tagországokban szűk keresztmetszet alakult ki az oltások leszállítása terén, illetve a lakosság átoltása vontatottan halad.

A kezdeményezést a portálon leírtak szerint szociális, jótékonysági szempontot is mozgatják, hiszen rászorultsági alapon minden tizedik utas térítés nélkül utazhat.

A március végétől induló „vakcinautak" érkezési sorrendben foglalhatók, a portál tanúsága szerint február 18-án már 3100 felett járt az előjegyzések és 12 500 felett a lefoglalt utak száma.

Az utasok „hivatalosan" üzleti úton vesznek részt, az oltásokat külön szervezés keretében biztosítják a helyszínen – így az utak az adóból költségként leírhatók, érvel a konstrukció sikere mellett a Mucha Verlag tulajdonosa, ötletgazda.