Vallettát is jelölték az Európa legjobb úti célja 2015 címre

Forrás: turizmus.com

 2015. január 26. 20:25

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal bejelentette, hogy Valletta is szerepel az Európa legjobb úti célja 2015 cím 20 jelöltje között. A jelöltekre 3 héten keresztül lehet szavazni, január 20-a, kedd és február 10-e, kedd között a www.ebd2015.com oldalon.

Az Európa legjobb úti céljai (European Best Destinations – EBD) egy brüsszeli székhelyű európai szervezet, amelynek az európai turizmus fellendítése a célja. Az EBD számos európai idegenforgalmi irodával együttműködve segíti elő az európai célállomások gazdagságának, sokféleségének és kiemelkedő minőségének megismertetését. A hőn áhított Európa legjobb úti célja cím mára egyet jelent az európai kiválósággal.

A legtöbb szavazatot kapott város részesül az Európa legjobb úti célja 2015 címben. Emellett a 10 legtöbb szavazatot kapott célállomást különböző közösségi oldalakon, hálózatokon reklámozzák, mint Európa egyik legjobb úti célja, amelyet mindenképp érdemes meglátogatni 2015-ben.

A legtöbb szavazatot kapott célállomás továbbá minden közleményében, hirdetésében, a honlapján és fényképeken használhatja az Európai legjobb úti célja címet és logót. A 10 legtöbb szavazatot kapott célállomás olyan logót használhat, amellyel jelzik, hogy a 10 legjobb európai úti cél közé választották.

2014-ben Porto nyerte az Európa legjobb úti célja címet, és egy független tanulmány kimutatta, hogy a cím elnyerésével Porto összesen több mint 10 millió euró értékű ingyenes hirdetésre tett szert Európa-szerte.