Valter Attila lesz a BalatonFondo díszvendége

Forrás: turizmus.com

 2023. március 23. 11:22

A május 1-jei hosszú hétvégén Balatonfüredre érkezik Valter Attila, a világ legjobb országúti kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője.

A május 1-jei hosszú hétvégén, három napra Balatonfüredre érkezik Valter Attila, a világ legjobb országúti kerékpárcsapatának számító Jumbo-Visma versenyzője, regnáló magyar bajnok és a Giro d'Italia rózsaszín trikójának korábbi viselője.

Valter a 2023-as BalatonFondo díszvendége lesz és az egész hétvégét az eseményen tölti, annak programjaiban is aktívan részt vesz. Bemutatásra kerül új csapatának meze, felszerelése és természetesen ott lesz vele a maglia rosa (rózsaszín trikó) is.

A BalatonFondo elnevezésű kerékpáros maraton a Giro d’Italia magyarországi Nagy Rajtjának állít emléket. A résztvevők a 2022-es Olasz Körverseny második szakaszának útvonalából ismert részeken tekerhetnek a Balaton-felvidéken, mindezt hazánkban egyedülálló módon, teljes útlezárás mellett.

A kerékpáros maraton a Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtjának állít emléket

Fotó: balatonfondo.eu

“Legyünk őszinték, ha nincs Valter, a Giro hazai Nagy Rajtja nem sikerült volna ilyen fantasztikusan 2022-ben. A magyar szurkolók nagy része miatta érkezett a versenyre, miatta követte az eseményeket. A BalatonFondo is a Giro-nak állít emléket, ebből nem maradhatott ki Attila sem, hiszen a legnagyobb érdemeket hazánkban ő viseli az Olasz Körverseny kapcsán. Nagy büszkeség nekünk, hogy egy ilyen sikeres sportoló elfogadta meghívásunkat és együtt tölthetünk vele egy szezonindító hétvégét Balatonfüreden!” – mondta a nagy bejelentés kapcsán Szilasi László versenyigazgató.

A versenyzővel a következő időpontokban és aktivitásokon találkozhatunk a hétvége során:

2023.04.30., vasárnap:

●      14.00-15.00 között: dedikálás és fotózkodás a Skoda standján a balatonfüredi Annagora Aquapark Expo területen

●      18.00-18.30: az INGYENES BalatonFondo gyerekverseny eredményhirdetésén a balatonfüredi Annagora Aquapark nagyszínpadon, ahol Attila adja át a díjakat, ezt követően pedig a gyerekek tehetnek fel neki kérdéseket

 

2023.05.01., hétfő:

●      09.00: a 140 és 60 km-es országúti maratonok rajtjánál, ahol Attila indítja el mindkét mezőnyt

●      15.00: a rendezvényt lezáró díjkiosztón és tombola sorsoláson a balatonfüredi Annagora Aquapark  nagyszínpadon

 

További információ és nevezés a futamokra: www.balatonfondo.eu