Változások a Lonely Planetnél

Forrás: skift.com

 2019. február 21. 11:31

Az új elnök-vezérigazgató egyik első döntése az volt, hogy megvásárolta a turisztikai szektor vezető tartalomszolgáltató cégét, a göteborgi székhelyű ArrivalGuides-t.

Luis Cabrera kinevezését február 12-én jelentették be, kilenc hónappal a korábbi vezérigazgató, Daniel Houghton váratlan távozása után. Cabrera Boston Consulting Group Digital Ventures nevű leányvállalatának elnök-vezérigazgatói pozícióját hagyta ott, ahol céges befektetésekkel és inkubációs programokkal foglalkozott. Egy olyan új stratégiát vázolt fel, amelynek elemei a digitális platformok felpörgetése és fesztiválokkal, túrákkal és hűségprogramokkal foglalkozó vállalatok alapítása.

Az egyik első lépés ezen az úton az ágazat legnagyobbjának számító ArrivalGuides megvásárlása. Utóbbi 625 desztinációt mutat be több nyelven kiadványaiban, és mintegy 56 ezer turisztikai látványosságot nevez meg. Parterei között tudhatja a VISA-t, a Hiltont, az Eurowings-et és a Rentalcars.com-ot. A tartalom utazási irodáktól, szakértőktől és desztináció menedzsment szervezetektől érkezik az egész világról, és a publikálás előtt az ArrivalGuides munkatársai értékelik és átszerkesztik, ha szükséges.

Egyéb változások is várhatók a Lonely Planetnál

Fotó: pixabay.com

„Nagyon örülünk, hogy partenereink immár az ArrivalGuides szolgáltatásait is elérhetik. Az ArrivalGuides csapat képes volt előre látni, hogy mi a B2B piac igénye, és gyorsan vezetővé vált a tartalmak megújítására irányuló innovatív folyamatok terén. Az ArrivalGuides modellje lehetővé teszi számunkra, hogy az eddiginél agresszívabb és kreatívabban B2B stratégiát folytassuk, és új szintre emeljük a vállalatokkal való új partnerkapcsolatot” – mondta Luis Cabrera.

„Büszke vagyok, hogy az ArrivalGuides a Lonely Planet része. Mindig az volt a célunk, hogy a legjobb tartalmat juttassuk el a turisztikai szektor szereplőinek. A Lonely Planettal a hátunk mögött ezt még autentikusabb, izgalmasabb és egyedibb módon tudjuk megtenni – tette hozzá Magnus Aideborn, az ArrivalGuides alapítója és vezérigazgatója.