400 ezren kisvasutaztak tavaly a Bükkben és a Mátrában

Forrás: turizmus.com

 2020. január 28. 13:37

Tavaly is töretlen népszerűségnek örvendtek az Egererdő Zrt. által működtetett erdei kisvasutak. A Szilvásváradi- és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút, valamint a Mátravasút járatain összesen mintegy 400 ezren utaztak.

Vigh Ilonától, az erdészeti részvénytársaság  kommunikációs és jóléti vezetőjétől megtudtuk, hogy míg 2017-ben csaknem 358 ezren, 2018-ban már 376 ezeren vették igénybe kisvasutak szolgáltatásait. Tavaly pedig ez a szám tovább növekedett.

A siker annak köszönhető, hogy a Mátravasút felújított pályaszakaszát megnyitották, valamint népszerű tematikus programokat is szerveztek. Különösen sokan érdeklődtek a Nyuszivonat és a Mikulásjárat iránt.

2019-ben is sokan utaztak a Szalajka-völgybe a szilvásváradi erdei vasúttal

Fotó: turizmus..com / Mentusz Károly

Ebben az évben az Egererdő Zrt. új programokkal is készül. A Kisvasúti Napot például a Mátravasúton rendezik. Emellett több régebbi kínálatukat is szeretnék felfrissíteni és együttműködnek a szilvásváradi Zilahy Aladár Erdészeti Múzeummal is.

A fejlesztések közül a Mátravasút gördülőállományának felújítása tavasszal befejeződik.

A Gyöngyösön kedvelt „öreg hölgy” a Gyöngyi elnevezésű nosztalgia gőzös újult erővel költözik vissza a mátrai városba. A különleges járművel az esztendő során több program keretében is találkozhatnak majd az érdeklődők.

Egyébként elkészült a három erdei kisvasút 2020-as menetrendje, amelyet az Egererdő Zrt. közösségi oldalán és az erdészet honlapján találhatnak meg az utazni vágyók.

Kapcsolódó cikkek