Ausztria átsorolta Magyarországot, szigorítják a beutazást

Forrás: MTI

 2021. március 09. 14:07

Megváltoznak az Ausztriába történő beutazás, illetve az átutazás szabályai – hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

Ausztria – több más európai országgal együtt – Magyarországot is a magas fertőzöttségű országok kategóriájába sorolta. Az osztrák-magyar határszakaszon vizsgálják a Németországba való továbbutazás feltételeit is: ha a célország Németország, és oda a beutazás feltételei nem állnak fenn, már az Ausztriába történő belépést is megtagadják – mondta el Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Ausztria Magyarországot is a magas fertőzöttségű országok kategóriájába sorolta

Fotó: Pixabay

Németországba a magas fertőzöttségű területről – így Magyarországról is – a beutazás, illetve az országon átutazás akkor lehetséges, ha a gépjármű vezetője a magas fertőzöttségű ország területén csak átutazott, tehát tranzitált. Beutazhatnak Németországba azok, akik csak tranzitálási céllal akarják ezt megtenni, illetve a nemzetközi teherforgalomban a németországi tartózkodás nem haladja meg a 72 órát, és azok is, akik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel rendelkeznek.