Változnak az utazási feltételek a balatoni kompokon

Forrás: turizmus.com

 2020. május 04. 09:42

Május 4-től változnak a kompközlekedés vírusjárvánnyal összefüggő utazási feltételei - jelentette be a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).

A BAHART a koronavírus-járvány miatt kialakult egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel március 24. óta átmeneti utazási feltételekkel biztosítja kompszolgáltatását. A járványügyi helyzet új fázisba lépésével, igazodva a központi kormányzati intézkedésekhez, május 4-től a társaság módosítja korlátozó rendelkezéseit.

Új ideiglenes szabályok léptek életbe május 4-től a balatoni kompokon

Fotó: BAHART

2020. május 4-től a kompközlekedésben visszavonásig életbe lépő intézkedések a következők:

A BAHART ismét elérhetővé teszi kompszolgáltatását a motoros, kerékpáros és gyalogos utasai számára. A tömegközlekedési eszközökhöz hasonlóan, a kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól. A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a gépjárműből szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A társaság további, március 24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak.

Ennek értelmében az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következők szerint biztosított:

Szántódrév kikötőből 7.00 és 19.00 óra között 60 percenként minden egész órakor

Tihanyrév kikötőből pedig 7.15 és 19.15 óra között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben 1 autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Mosdóhasználatra a kompok fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a kompok zárt utasterét az utazók nem használhatják.

A BAHART szem előtt tartva az utazóközönség, valamint a munkatársak egészségének védelmét, továbbra is kéri az utasok közreműködését, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzzék a készpénzben történő fizetést és lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat!