Változott Madagaszkár biztonsági besorolása

Forrás: turizmus.com

 2023. március 09. 14:23

Madagaszkárt eddig Antananarivo és környéke, valamint Nosy Be szigetcsoport és környéke kivételével az I-es kategóriába sorolta a Konzuli Szolgálat oldala, azaz utazásra nem javasolt térségként szerepelt.

Köszönhetően a közelmúltban történt személyes találkozónak Madagaszkár turisztikai minisztere és a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium között az ország besorolását módosították, mostantól a II-es kategória alá esik, azaz fokozott kockázattal látogatható ország lett.

Madagaszkár területe más országok konzuli szolgálatának besorolása alapján (pl. USA, UK, Németország, Franciaország, Svájc) sehol nem volt utazásra nem javasolt térség, így Magyarország is ezt a gyakorlatot követi. Ez fontos pozitív változás mind a magyar utazók bizalma, mind a magyar utasbiztosító társaságokkal való együttműködés szempontjából Madagaszkár számára.

madagaszkar_123rf

A szigetország nagyobb része eddig utazásra nem javasolt térségként szerepelt, mostantól azonban "fokozott kockázattal látogatható ország"

Fotó: 123rf.com

Madagaszkár egyúttal jelentős lépéseket tesz a desztináció népszerűsítése érdekében a magyar utazók körében. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a 2023-as Utazás kiállításon Madagaszkár volt a külföldi díszvendég, ahol egy 150 m2-es szép standdal, gasztronómiai kóstoltatásokkal és élőzenével várták a látogatókat és ismertették meg a magyar utazóközönséggel és szakmai érdeklődőkkel az ország szépségeit, látnivalóit, kultúráját.

A kiállításon Madagaszkár turisztikai minisztere is jelen volt mind a négy napon, szerkesztőségünknek pedig lehetősége volt interjút is készíteni vele, ahol a részvétel eredményeiről, tapasztalatairól beszélt kollégánknak.