Varaderótól Tajpejig repít az Aviareps

Forrás: turizmus.com

 2016. október 23. 13:27

Az Aviareps Magyarország egzotikus térségekben érdekelt légitársaságainak újdonságairól számolt be Tóth Attila ügyvezető a GSA karibi hangulatú koktélpartiján, a La Bodeguita del Medióban.

Tóth Attila játékos kvíz keretében villantotta fel az általuk képviselt légitársaságok újdonságait a meghívott utazási irodai partnerek számára, akik elsőként az ünnepelt, idén 60 éves német Condor légitársaságról hallhattak egy kevéssé közismert érdekességet. A fuvarozó anyacége, a Thomas Cook tervezte, hogy saját nevére átkereszteli a világ vezető szabadidős légitársaságát, de a Condor olyan erős márkanévnek bizonyult az utazási piacon, hogy végül elállt ettől – mesélte a szakember.

A Condor bázisa Frankfurtban és Münchenben található, ahová Budapestről és Bécsből egyaránt vannak csatlakozó járatok. Magyarországról a legtöbb repülőjegyet Gran Canariára értékesítik. Egyre kedveltebb desztináció Közép-Amerika, a Karib-térségben például Kubában 3, a Dominikai Köztársaságban 4 célállomásra is repül a Condor. Bécsből közvetlenül elérhető télen Punta Cana és Varadero. A téli menetrendben a légitársaság két új desztinációja Frankfurtból Fort-de-France és St. Lucia, a jövő nyári menetrendben pedig New Orleans és San Diego. A Condor sajátossága, hogy az egyirányú jegyet a retur árának 50 százalékáért értékesíti, így az utasok szabadon kombinálhatják az indulási és érkezési állomásokat – hangsúlyozta az ügyvezető.

 

A Skytrax által ötcsillagosra értékelt légitársaság, az EVA Air október elejétől egy vadonatúj Boeing 777-300ER géptípussal repüli a Bécs–Bangkok–Tajpej útvonalat, hetente négyszer. Mivel ezen a járaton nagyon magas a prémium utazók aránya, ezért a gép egyharmadát a luxusszolgáltatást nyújtó Royal Laurel businessosztály foglalja el, s egy új, emelt minőségű economy osztályt is kínál Elit néven. Különlegesség, hogy Bangkokban ingyenesen megszakítható az utazás. Az EVA Airről az is érdemes tudni, hogy minden évben beválasztják világ tíz legbiztonságosabb légitársasága közé.

„Vacsorázzon Európában és ebédeljen bármelyik afrikai városban" – ezzel a szlogennel hirdeti magát Afrika legdinamikusabban fejlődő légitársasága, az Ethiopian Airlines. Bécsből a téli menetrendben hetente 4 – december 13. és január 24. között heti 5–alkalommal repül Addisz-Abebába, ahonnan jó csatlakozási lehetőségeket kínál további 50 afrikai célállomásra és az Indiai-óceán felé. Új járatai idén ősztől Windhoek (Namíbia) és Moroni (Comore-szigetek).

Az Air Algerie 24 év elteltével, idén szeptemberben nyitott ismét közvetlen légi összeköttetést Budapest és Algír között, heti 2 járattal. Mint hallhattuk, a csütörtöki járatot máris nagyobb gépre (Boeing 737-600-as helyett 800-asra) kellett cserélni, akkora az érdeklődés az útvonal iránt.

India vezető légitársaságával, a JET Airways-zel Párizson és Amszterdamon keresztül szinte minden indiai város elérhető Magyarországról. A légitársaság új terméke az Explore India Pass, amely egy nemzetközi jegyet és minimum 3 kupont tartalmaz belföldi járatra, akár 3 zónán keresztül, melyeknek nem kell egybefüggőnek lenniük. Mindez egy foglalási kód alatt, egy jegyen kiállítható.

A repülőjegyek mellé vásárolható kiegészítő utazási termék a Lounge Pass, amely 190 repülőtéren több mint 300 VIP-váró használatát biztosítja, csoportok számára is, ez online 10 százalék kedvezménnyel rendelhető meg, céges kártyával.

Az egyébként tíz légitársaságot képviselő GSA portfóliójában szerepel a Europcar is. A 140 országban 3700 felvevő ponttal rendelkező nemzetközi autóköcsönző új terméke Magyarországon az EP 15 kódjelű all inclusive csomag, amely a többi között önrészt csökkentő biztosítást is magában foglal – hívta fel a figyelmet Tóth Attila. És a világ immár legnagyobb szállodabirodalma, a 30 márkát és 5700 közép- és luxuskategóriájú hotelt tömörítő Marriott International vezérképviseletét is ellátja az Aviareps az utazási irodák felé, nemcsak Magyarországon, hanem számos balkáni országban is.

 

A kötetlen hangulatú koktélpartit kubai élő zene színesítette, a finom falatokat pedig egy óriástorta koronázta meg.