A Wizz Air startra kész a fő küldőpiacokon

Forrás: turizmus.com

 2020. május 27. 18:03

A Wizz Air járatnyitásai várhatóan egybeesnek majd hazánk fő küldőpiacaival, amelyeken a Magyar Turisztikai Ügynökség már csak a zöld jelzésre vár a marketingaktivitások elindításával. Az MTÜ több országgal dolgozik a kölcsönös idegenforgalmi megállapodásokon.

A Magyar Turisztikai Ügynökség folyamatosan dolgozik azon, hogy kölcsönös idegenforgalmi megállapodást kössön biztonságosnak tartott európai országokkal, köztük Németországgal, Csehországgal, Ausztriával, Horvátországgal és Szlovéniával, utóbbival már előrehaladottak a tárgyalások – mondta Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

A vezérigazgató elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a schengeni térségbe tartozó államok az év második felében megnyitják határaikat egymás előtt. Az MTÜ arra készül, hogy amint lehetővé válik, a legnagyobb küldőpiacokon elindítja a marketingaktivitásokat. Ezek az országok zömmel egybeesnek azokkal, amelyek szerepelnek, vagy szerepelni fognak a Wizz Air újrastruktúrált járathálózatában.

Guller Zoltán példaként említette Izraelt, amellyel a napokban kezdődtek magas szintű tárgyalások. Az MTÜ abban bízik, hogy a légijáratok újraindulásával minél több izraeli turista érkezik Budapestre és Debrecenbe is.

A vezérigazgató kiemelte, idén az utazások során a biztonság lesz a legfontosabb szempont. Éppen ezért az MTÜ azt üzeni majd a kampányokban a belföldi és a külföldi turistáknak is, hogy Magyarországon nyaralni biztonságos.

 

Váradi József jövő nyárra várja a teljes felépülést

A Magyar Turisztikai Ügynökség megkérdezte a Wizz Air vezérigazgatóját piaci várakozásairól. Váradi József az interjúban elmondta, legkorábban azokon az útvonalakon tudnak újraindulni, ahol az utasok sürgős munka, hazatérés vagy éppen családlátogatás miatt repülnek. Ezek után várhatóan a nyaralójáratok, azok közül is leginkább a vízparti, a tágas tereket biztosító természetközeli célpontok lehetnek népszerűbbek. Ezt követhetik majd az üzleti célú utazások.

Váradi József

Fotó: turizmus.com

Várakozásai szerint legelőször a fiatalabb korosztály fog újra repülni, és felméréseik alapján az üzleti utasok és az idősebb korosztály tér vissza legkésőbb a repüléshez.

Váradi József hangsúlyozta, a járatok újraindítása elsősorban az utazási korlátozások feloldásától függ. Mindemellett folyamatosan figyelik a foglalási igényeket, és ezeknek megfelelően változtatnak a menetrenden.

Szavai szerint az elvárásaiknak megfelelően alakulnak a foglalások, bár útvonalanként változik az igény. Folyamatos növekedést tapasztalnak az újraindított járatok iránt. Júniusban Budapestről már 12 városba repülnek.Úgy látja, hogy a Wizz Air az év végére el fogja érni a Covid-19 előtti kapacitása 60-70 százalékát, míg jövő nyárra a 100 százalékát.Úgy optimalizálták a Wizz Air működési struktúráját, hogy a lehető legjobban megfeleljen a jelenlegi körülményeknek, most úgy látják, hogy a már meghozott intézkedéseken túl újabb megszorításokra nem lesz szükség.

Az interjúban Váradi József beszél arról is, globálisan hogyan változtatja meg a vírus a légi közlekedést és az utazási szokásokat.

A teljes interjút itt olvashatja el >>>