Városligeti állomásokkal bővült a MOL Bubi közbringarendszer

Forrás: MTI

 2023. március 09. 16:54

Több száz új kerékpárt használhatnak ezentúl a fővárosiak a MOL Bubi közbringarendszerben, és újabb helyszínekkel bővült a gyűjtőállomások köre is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint március 1-jétől a Városligetben az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út, valamint az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út kereszteződésében, továbbá a műjégpálya és csónakázótó mellett is felvehetik és letehetik a felhasználók a kerékpárokat.

A társaság által közölt adatok szerint a 2021. májusi újraindulás óta a MOL Bubi flottájában elérhető kerékpárok száma 1200-ról 2260-ra, a gyűjtőállomások száma pedig 183-ra nőtt.

Az új állomások kialakításakor a BKK figyelt arra is, hogy a kikapcsolódni vágyók által kedvelt Városliget könnyen megközelíthető legyen, és az új kulturális intézmények, a többi között a Magyar Zene Háza közvetlen közelében is létrejöjjön egy új gyűjtőállomás.

Már a Városliget is könnyen megközelíthető MOL Bubival

Fotó: BKK/MOL Bubi

Az új állomások létrehozását a Városliget Zrt. támogatta.

A BKK a tervek szerint idén is folyamatosan bővíti a közbringarendszer szolgáltatási területét és flottáját. A rendszer – a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a megújult kerékpároknak köszönhetően – a nyári rekordok után télen is kiemelkedő eredményeket ért el: az utazások száma februárban átlépte a 4,4 milliót.

Nyitókép: MOL Bubi