Városnéző villamos közlekedik a nyári hétvégéken Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2022. június 03. 13:56

Különleges élményben lehet része azoknak, akik június 4. és augusztus 28. között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utaznak, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallhatnak a járaton, magyar és angol nyelven.

Számos olyan BKK-járat közlekedik a városban, amely népszerű a turisták körében. Ilyen például a Budavári Sikló, a Zugligeti Libegő, a fogaskerekű vagy akár a 2-es villamos, amely a világ legszebb villamosvonalai közé is bekerült különleges adottságainak köszönhetően. Ebbe a sorba tartozik a 19-es villamos is, hiszen vonala igazi panorámaút a Duna partján, amely Budapest híres látnivalói mellett halad el. A Budapesti Közlekedési Központ és a BudapestBrand együttműködésének köszönhetően június 4-től augusztus 28-ig különleges szerepet kap ez a járat a fővárosban, hétvégente ugyanis turisztikai érdekességek lesznek hallhatók a járaton az útvonal mentén látható nevezetességekről.

A nyári hétvégeken az útvonalon érintett látnivalókról is információt kapnak a 19-es villamoson utazók

Fotó: Budapest Brand

A járaton utazók információt hallhatnak többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről is.

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el, szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között. A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az ügyfelek. A városnéző villamosról további részleteket a bkk.hu/varosnezovillamos oldalon lehet olvasni.

A városnéző villamos bármilyen érvényes BKK-jeggyel, -napijeggyel vagy -bérlettel igénybe vehető, amely legkényelmesebben a BudapestGO applikációban vásárolható meg.