Vas Tour: új utazásszervező a magyar piacon

Forrás: turizmus.com

 2019. március 06. 11:29

Az idén egy saját fejlesztésű online foglalási motorral, 2020-ban pedig utazásszervezőként debütál a magyar piacon a balkáni hátterű Vas Tour.

A társaság magyarországi képviselője Emrah Seyit, aki korábban a Green Travelnél, majd a Sun&Fun Holidays-nél dolgozott. A szakembertől megtudtuk, hogy a Vas Tour 25 éves tapasztalattal rendelkezik mind a beutaztatás, mind a kiutaztatás területén. Fiókirodáin keresztül jelen van Ausztriában, Albániában, Macedóniában, Koszovóban és Mexikóban.

A Vas Tour éves utasforgalma (be- és kiutaztatás együtt) meghaladja a 130 ezer főt. A társaság több éve folytat beutaztatást a régióba, így Magyarországra is, ezt az üzletágat – ahogy eddig – a jövőben is Bécsből menedzselik.

Emrah Seyit

Fotó: Turizmus.com

A nemrégiben létrehozott magyarországi iroda kiutaztató tevékenységet folytat majd. Elsőként a vasdream.com B2B értékesítői platformot vezetik be a magyar piacra. Ezen keresztül szállást, repülőjegyet, transzfert, városnézést és autóbérlést lehet foglalni. A portál 24 órás online elérhetőséget biztosít a szállásfoglaláshoz, kedvező áron 190 ország 200.000 szálláshelyére. A kínálatban 11.000 város szerepel Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten, az USA-ban és Kanadában.

A rendszer ötvözi több globális beszállító - GoGlobal, Hotelbeds, Tourico, GTA, Travco, Miki, Abreu, Stuba, Filos, HotUSA - ajánlatait a szállásfoglalás terén, a repülőjegy foglalásban a rendszer az Amadeus, a Mistifly és a Travelfusion kínálatát kombinálja.

A vállalatcsoport portfoliója

Fotó: Turizmus.com

A vállalatcsoport egy ötcsillagos hotellel (Premium Beach Hotel) is rendelkezik az albán tengerparton Durres közelében. Emrah Seyittől megtudtuk, hogy 2020-ban belevágnak a kiutaztatásba, Antalyára heti több charterjáratot terveznek indítani, Albániába pedig block-seat-et vásárolnak.

Emrah Seyit szerint tud még bővülni az üdülőforgalom Magyarországról Törökországba, a szomszédos Romániából például tavaly 189 ezren nyaraltak a török üdülőhelyeken – egy évvel korábban pedig 114 ezren –, míg tőlünk csupán 69 ezren érkeznek.

„Hiszek abban, hogy tisztességes verseny mellett az összes érintett magyarországi tour-operátor képes lesz nőni a következő évek során a török piacon” – hangsúlyozta Emrah Seyit.

A Vas Tour klasszikus tour-operátorként kíván működni, nem nyitnak utasforgalmi irodát, közvetlenül nem szolgálnak ki utasokat – tette hozzá a szakember.

Kapcsolódó cikkek