Vasárnapig még lehet nevezni a Balaton-átevezésre

Forrás: MTI

 2021. június 29. 16:35

Rekordszámú, több mint 3000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő szombati Red Bull Balaton-átevezésre, melyet ezúttal Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon rendeznek meg.

Idén új helyszínről, a zamárdi szabadstrandról indulnak a résztvevők, akik 8 kilométer megtétele után ugyanoda térnek vissza. A távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on is le lehet evezni.

"Bár hozzászoktunk a nagy rendezvényekhez és a tömeghez, ez az esemény mégis más lesz. Bízunk benne, jó házigazdák leszünk, a jövőben pedig szeretnénk sporthétvégévé bővíteni a most még egynapos eseményt" – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke arról beszélt, hogy a rendezvényt óriási érdeklődés övezi, és a korábbi helyszínt, Fonyódot kinőtték, emiatt kellett elköltöztetni az átevezést. Kiemelte, hogy már most 3600-an neveztek, de vasárnapig az esemény honlapján még bárki jelezheti részvételi szándékát. Megjegyezte, hogy tavaly sokan tették meg a távot SUP-on, idén is ez várható, az állódeszkások számára pedig az esemény jó bemelegítés lesz a szeptemberi, balatonfüredi SUP-vb előtt.

Tavaly is sokan tették meg a távot SUP-on

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A sportvezető szavai szerint "nagy szintet lép" az esemény idén, sok újdonsággal rukkolnak elő. Az is újdonság, hogy minden befutó érmet kap, így kézzel fogható emléke lesz az eseményről.

Tartaléknapja is van a rendezvénynek, de a szervezők bíznak benne, hogy jövő szombaton kegyes lesz hozzájuk az időjárás és evezőt ragadhatnak a sportág szerelmesei, köztük sztárvendégek, valamint a sportág klasszisai, olimpiai és világbajnokok, mint például Dombi Rudolf, Szabó Gabriella.