Vasárnaptól Pécsre is utazhatunk az IC+ első osztályon

Forrás: turizmus.com

 2022. december 10. 16:20

Bővülnek a MÁV-START szolgáltatásai a Budapest–Pécs vonalon, vasárnaptól az InterCity vonatok egységesen a Mecsek IC néven, elsőosztályú prémiumfülkékkel és bisztrószakasszal ellátott IC+ kocsikkal közlekednek.
A pénteki, vasárnapi csúcsforgalmi időszakokban az IC+ kocsik mellett a jelenlegi, 1. osztályú kocsikat is beállítják a nagy utasforgalmú IC-vonatokban.
Havonta 150-270 ezer utas veszi igénybe a pécsi IC-ket, így számukra is jelentős fejlesztés, hogy megjelenik a fedélzeti vendéglátása vonatokon, ahol az Utasellátó teljes bisztró kínálata elérhető.
icplusz

Aki prémium fülkébe vált jegyet, a vasúttársaság vendége egy tetszőleges forró italra, amit a bisztrószakaszban fogyaszthat el

Fotó: MÁV

A kompakt méretű, de jól felszerelt bisztrószakasz a kocsi végén található, ahol különféle üdítőkkel, alkoholos italokkal, forró italokkal, illetve egyszerűbb, frissen készített ételekkel, szendvicsekkel, édességekkel, ropogtatnivalókkal is várják az utazókat.

A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe 1. osztályú menet- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető igénybe. Aki prémium fülkébe vált jegyet, a vasúttársaság vendége egy tetszőleges forró italra, amit a bisztrószakaszban fogyaszthat el.