Vasárnaptól új budapesti megállóhellyel bővül az esztergomi vasútvonal

Forrás: MTI

 2015. október 30. 11:21

Vasárnaptól a fővárosi Bécsi út közelében található Aranyvölgyben is megáll a Budapest-Esztergom vonalon járó vonatok többsége - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az új megállót a vasútvonal felújításának keretében építette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Az Óbuda és Üröm állomás közötti Aranyvölgyből naponta 21 pár vonattal juthatnak el az utasok Újpestre és 25 perc alatt a Nyugati pályaudvarra, vagy Piliscsabán keresztül Esztergomba.

Aranyvölgyből a városon belüli utazáshoz a menetjegyet jelenleg a vonaton, a jegyvizsgálótól kell megvásárolni, és használható az utazáshoz a Budapest-bérlet is. A megállóhelyre hamarosan új jegykiadó automatát is telepítenek.

Ezen a vonalon a hétvégétől egy másik fejlesztéssel is találkozhatnak az utasok: a vasúttársaság október végére fejezte be a piliscsabai Klotildliget megállóhely állomásépületének tatarozását, kifestették a váróhelyiséget és a peronra néző homlokzatot. A megállóhelyi épület teljes felújítását a NIF Zrt. európai uniós forrásból fogja elvégezni az esztergomi vonal villamosításával egy időben, várhatóan 2017 őszéig. Ugyanekkor újítják fel Esztergom, Esztergom-Kertváros, Leányvár és Dorog állomásokat is - tették hozzá.

Klotildligeten a MÁV-Start hamarosan jegypénztárt nyit, a várótermet is a jegypénztár megnyitásától vehetik igénybe az utasok.

A közleményben felidézték, hogy elővárosi jegykiadó automatákat telepítettek a napi 14 ezer utast kiszolgáló esztergomi vonal Angyalföld, Aquincum, Szélhegy, Szabadságliget, Magdolnavölgy, Pilisjászfalu, Piliscsév, Esztergom-Kertváros állomásán, illetve megállóhelyén.