Vasúti kedvezmény és MÁV-programok a Múzeumok Éjszakáján

Forrás: turizmus.com

 2016. június 23. 13:16

Ötven százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezménnyel lehet utazni a június 25-i, szombati Múzeumok Éjszakája rendezvényre, melynek programjaiból a MÁV-csoport is kiveszi részét, a fővárosban és vidéki helyszíneken várja a vasút iránt érdeklődőket.

 

A MÁV-START és a GYSEV által egyaránt biztosított kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető a budapesti Keleti, Déli, Nyugati, Kelenföld és Zugló állomásokra, vidéken pedig Nagykanizsára, Szegedre, Kecskemétre, Debrecenbe és Szombathelyre.

A kedvezmény másodosztályú utazáshoz vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. Gyorsvonati pótjegyköteles vonaton történő utazáshoz önálló gyorsvonati pótjegyet kell váltani. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban június 24-én kezdhető meg, a visszautazást pedig június 27-én éjfélig kell befejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a Budapestre látogatók esetében a látogatást igazoló karszalag és a menettérti jegy felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50 százalékos alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni. Amennyiben az igazolást elmulasztják, a vonaton a jegyvizsgáló teljesárra egészíti ki az alkalmi kedvezményt.

A Múzeumok Éjszakája bármely programján országszerte ingyenesen vehetnek részt a START KLUB kártyával rendelkező látogatók, a kártyájuk felmutatásával.

 

A MÁV-csoport a rendezvény napján az alábbi helyszíneken várja gazdag programokkal a vasút iránt érdeklődőket:

Keleti pályaudvar, személykocsiműhely (Budapest, Verseny utca 1.), látogatási idő: június 25., 13–24 óra között.

Magyar Vasúttörténeti Park (Cím: Budapest, Tatai u. 95.), látogatási idő: június 25., 17.00-től június 26. 01.00-ig.

Debrecen telephely (Debrecen, Déli sor 51.), látogatási idő: június 25., 18-21 óra között a program háromszor ismétlődik. Kezdési időpontok: 18, 19, 20 óra.

Szeged, rendező pályaudvar, látogatási idő: június 24., 14–22 óra között.

MÁV-székház (Szombathely, Széll Kálmán u. 2.), látogatási idő: június 25., 18–21 óra között. Kezdési időpontok: 18.00, 19.30.

Magyar Vasúttörténeti Park