Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

Forrás: turizmus.com

 2022. június 28. 13:46

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak. A vasúttársaságok június 29. és szeptember 18. között egyszeri 90 százalékos menettérti kedvezményt biztosítanak egy cirkuszi előadásra utazáshoz.

A diákok mellett egyszeri 50 százalékos menettérti kedvezményt biztosítanak egy felnőtt kísérő részére is, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) által kiadott kupon felmutatásával.

A kedvezményes menetjegy kiindulási állomása bármely belföldi állomás, célállomása bármely budapesti állomás lehet. A kedvezmény kizárólag belföldi forgalomban, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Ha az utas feláras vonaton vagy 1. kocsiosztályon utazik, az utasnak az adott feláras vonatra érvényes felárat, illetve a teljesárú kocsiosztály-különbözet díját meg kell fizetnie.

mav_csalad

A kedvezményes menetjegy kiindulási állomása bármely belföldi állomás, célállomása bármely budapesti állomás lehet

Fotó: MÁV

A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljesárú menetjegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy a kedvezmény a kupont felmutató által meghatározott előadás napját megelőző naptól az előadás napját követő nap éjfélig vehető igénybe. Visszautazás alkalmával a kiadott kedvezményes árú menetjeggyel utazó utasnak fel kell mutatnia a Fővárosi Nagycirkusz információs pultjánál lebélyegzett menetjegyet.

Az általános iskolás kitűnő tanuló gyerekeket idén is ingyenes cirkuszlátogatási kuponnal jutalmazza a Fővárosi Nagycirkusz, ehhez csatlakozott a MÁV és a GYSEV is, ingyenes utazási lehetőséggel.