Vasúttal a tengerpartra!

Forrás: turizmus.com

 2015. február 26. 18:41

Standindító sajtótájékoztatót tartott a MÁV-START Zrt. az Utazás kiállítás első napján. A vasúttársaság rugalmasabb, kiszámíthatóbb, komfortosabb szolgáltatásokkal, újabb belföldi és nemzetközi ajánlatokat kínál az utazóknak.

A hazai turizmus fejlődésének fontos előfeltétele a megfelelő közlekedési infrastruktúra biztosítása és fejlesztése. A MÁV-START folyamatosan arra törekszik, hogy az utasok igényeinek mind a szabadidős, mind a hivatásforgalmi, a belföldi és a nemzetközi utazások során egyre jobban megfeleljen – kezdte standnyitó beszédét Zaránd György vezérigazgató.

A továbbiakban beszélt a MÁV-csoport számos menetrendi, illetve komfortérzetet növelő fejlesztéséről. A szolgáltatásfejlesztésben jelentős lépés volt a díjmentes internet-elérési lehetőség kiterjesztése a vonatokon, wifivel az InterCity- és az elővárosi közlekedés 770 kocsiját „okosította” a MÁV-START. A 2013-ban kezdődött jármű-felújítási program terén is eredményes évet zárhatott a vasútvállalat. Eddig közel 350 kocsi festését, belső terét, műszaki berendezéseit korszerűsítette. A vasúti személyszállítási szolgáltatás javítását célozza az év végéig forgalomba álló 42 korszerű, kényelmes FLIRT motorvonat beszerzése is. Az alacsonypadlós, wifivel és korszerű utastájékoztatási rendszerrel ellátott járművek Budapest elővárosában közlekednek. Az új motorvonatok csaknem fele már forgalomba állt, a flotta 2015 végére lesz teljes.

Feldmann Márton, a MÁV-START értékesítési vezérigazgató-helyettese a nemzetközi vasúti összeköttetés javításával kapcsolatosan kiemelte, hogy Bécs irányába két új vonat közlekedik, melynek köszönhetően Debrecen és Kecskemét is bekapcsolódhatott a közvetlen nyugat-európai összeköttetések rendszerébe. Erdély felé, Nagyváradra, illetve Kolozsvárra pedig két új éjszakai vonatot indítanak. Idén nyáron a legfontosabb tengerparti üdülőhelyekre bővítik a vasúti eljutási lehetőségeket. Splitbe a korábbi keddi és pénteki indulások mellett már vasárnap is biztosítanak közvetlen vonatot, Várnába heti kettőre növelik a közvetlen járatok számát, és hosszú idő után ismét elérhetővé válik átszállás nélkül Thesszaloniki is.

Február 26-tól a legtöbb mobiltelefonon már elérhető a MÁV-START új, Vonatinfo mobil applikációja, amely számos kiegészítő szolgáltatással együtt a pontos és megbízható tájékoztatást tartja szem előtt. A cég fejlesztései közül kiemelt figyelmet érdemel az a 100 jegyautomata – 48 darab már működik, további 52 készüléket a közeljövőben helyeznek el – mely segíti a jegyvásárlás kényelmesebb, gördülékenyebb menetét.

A vasúttársaság standmegnyitójának fő attrakciója a MÁV-START és a VOLÁN Egyesülés közti stratégiai együttműködési megállapodás megkötése volt, melyet Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója és Bencsik Zoltán, a VOLÁN Egyesülés vezérigazgató-helyettese írt alá. A kölcsönös előnyökön nyugvó partnerségi együttműködés célkitűzése a mobilitási igények kielégítésének fenntartható biztosítása, a közszolgáltatás versenyképességének növelése az egyéni közlekedéssel szemben, a közszolgáltatási személyszállításban összehangolt, egymásra épülő és egymást kiegészítő hálózatok működtetése, valamint az utasok magasabb színvonalon és integrált szolgáltatási csomagok keretében, „háztól-házig” történő kiszolgálása.

A vasúttársaságot az Utazás Kiállításon a Hungexpo „A” pavilonjának 203/A standján találják az érdeklődők. A kiállításra vonattal érkezőknek ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START, a kedvezmény érvényesítéséhez a menettérti jegyet a vasúttársaság standján lehet le bélyegeztetni. A helyszínen a társaság 20%-os kedvezményű belföldi menetjegy vásárlási lehetőséggel várja a látogatókat, továbbá a standon legalább ötezer forint értékben vásárlók között Ausztriába szóló menettérti jegyet sorsolnak ki minden közönségnapon.

 

A képen: Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a jegyautomatánál, forrás: NFM - Bartolf Ágnes