Vega és vegán menüt is kínál a SAS

Forrás: turizmus.com

 2018. november 20. 12:28

Eddig csak előre lehetett rendelni vegetáriánus fogásokat a fedélzeten, de annyira megszaporodott a húsféléket és állati termékeket nem fogyasztó utasok száma, hogy a SAS úgy döntött, vegetáriánus menüt is kínál a fedélzeten.

Pirított gomba, fekete bab és céklás humusz is van az étlapon, ami novemberben kísérleti jelleggel szerepel a légitársaság csak növényféléket tartalmazó cateringjében. Eddig előre is megrendelhették vegetáriánus menüiket az ilyen étrend hívei, de szűk volt a választék. Most változott a helyzet. Ma már nemcsak a vegák és vegánok fogyasztják szívesen az ínycsiklandó, jól fűszerezett növényi alapanyagokból készített fogásokat, hanem azok is, akik egyébként olykor állati termékekből készült ételeket is fogyasztanak.  „Egyre fokozódik az érdeklődés a növényi alapú étrend iránt, és az új, forradalmi étlap mindkét étrend híveinek szól” – hangsúlyozta Karl Sandlund, a SAS kommunikációs munkatársa a vagabond.se online turisztikai lapnak.

A SAS vegán menüje

Fotó: chickpeasnadundersdtanding.com

A kakukkfű, a gomba, a lencsesaláta, a fekete bab, a tárkony, a céklás humusz, a vékonyra gyalult sárga cékla petrezselyemmel és pirított hajdinával kedvelt fogások lettek. A vegán menüt a légitársaság „Cube” nevű díjnyertes étkezési koncepciója keretében szolgálják fel. A skandináv országok közötti, illetve az európai rövid távú repülésekre a SAS Plus utasainak szánják. A gasztrobloggerek is pozitív kommenteket posztoltak az újdonságot üdvözölve, és az utasok tetszését is elnyerte –értékelte Freja Annamatz a SAS sajtóosztályáról.

A kísérleti időszak november 23-ig tart. Ha az utas mégis húsos ételt szeretne fogyasztani a fedélzeten az SAS Plus osztályán, előre kell szólnia.  Most tehát fordult  a kocka – a nem vegetáriánusoknak kell jelezni foglaláskor speciális étrendbeli igényüket. Ha valaki nem a SAS Plus osztályán utazik, és megéhezik, akkor gyümölcsöket és dióféléket kaphat.

 

 

Kapcsolódó cikkek

Kis magyar étterem-körkép

2018. október 08.

New York-i gasztrotrendek

2018. február 04.