Vége lenne a folyadékmizériának a reptereken?

Forrás: turizmus.com

 2018. július 25. 11:32

A londoni Heathrow repülőtér új eszközt tesztel, amely az utasok csomagjait a biztonsági ellenőrzések során számítógépes tomográfia segítségével, rétegenként megröntgenezve elemzi, így szűrve ki az esetleges veszélyes anyagokat.

A technológia háromdimenziós röntgensugarakkal biztosítja a kézipoggyászban található tárgyak láthatóságát, mindenféle rejtett robbanóanyagokat fel lehet ezzel fedezni, írja a British Times, amelyre az alltomresor.se is hivatkozik. „Ha sikeres lesz a kísérlet, a jövőben az utasoknak többé nem kell eltávolítaniuk problémás tárgyaikat a becsekkolásnál” – nyilatkozta a brit közlekedési minisztérium. Az új technológiát már tesztelték a New York-i JFK, valamint az amszterdami Schiphol repülőtéren is. A vizsgálati időszak Heathrow-n még több hónapig tart.

Még néhány hónapig tesztelik az új eszközt Heathrow-n

Fotó: stockadobe.com

A folyadékokat érintő korlátozások ma az egész EU-ban és a világ legtöbb részén érvényesek. Nagy-Britanniában 2006-ban vezették be őket, mivel a terroristák folyadékalapú robbanószerekkel próbáltak meg felrobbantani egy repülőgépet. Az EU-ban érvényes szabályok szerint csak olyan folyékony anyagokat lehet felvinni a gépre kis zacskókban, amelyek nem több mint egy decilitert tartalmaznak. Ezek közé tartoznak a zselék, krémek, vizek, fogkrémek, különféle italok, parfümök, borotválkozó szerek.

Kapcsolódó cikkek

Napi jeggyel Londonba

2018. január 04.