Véget ért a Hévíz-Balaton Airport idei charterszezonja

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. október 09. 10:10

A pandémia miatt elrendelt utazási korlátozások miatt rövid volt a Hévíz-Balaton Airport idei charterszezonja.

Az első járat a német Sundar légitársaság gépe erfurti utasokkal augusztus 25-én landolt a sármelléki repülőtéren. Október 6-án az idei ötödik, és egyben utolsó járat drezdai utasokat hozott hévízi gyógyüdülésre, és Debrecen érintésével még az nap visszarepült Németországba – tudtuk meg a Hévíz-Balaton Airport ügyvezető igazgatójától.

Idén öt géppel összesen 515-en érkeztek Sármellékre

Fotó: LHSM Spotter Team Facebook-oldala

"Az október 6-án érkezett fürdővendégek előreláthatóan autóbusszal térnek vissza hazájukba, utazási irodájuk gyakorlatában ugyanis ez már megszokott" – tette hozzá Benkő Attila.

Két éve 9123 utasa volt a nyugat-balatoni légikikötőnek, a múlt év nyarán szerény volt a kereskedelmi célú chartergépforgalom, idén az öt géppel összesen 515-en érkeztek Sármelllékre. A reptérvezetés abban bízik, hogy jövőre már az év elejétől, folyamatosan fogadhatnak vendégeket Németországból vagy más országokból is.

Emellett folytatódik a repülőtér több mint négymilliárd forintos infrastrukturális fejlesztése, ezzel együtt pedig a volt orosz reptéri területek rehabilitációja is.

Mint megírtuk, 2021. április 1-jétől újra állami tulajdonú lett a Hévíz-Balaton Airport, a területén lévő ingatlanok is a Magyar Turisztikai Ügynökség kezelésébe kerültek. A sármelléki repülőtér a felújítás után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.