Véget ért SAS pilótáinak több mint két hete tartó sztrájkja

Forrás: turizmus.com

 2022. július 19. 11:24

A Scandinavian Airlines és a pilóták szakszervezetei hétfőn megállapodtak, ezzel véget ért a július 4. óta, 15 napja tartó, a vezetőség szerint a légitársaság túlélési esélyeit veszélyeztető sztrájk, amely miatt több száz járatot kellett törölni.

A SAS svédországi, dániai és norvégiai pilótáinak többsége által támogatott sztrájk naponta 9,5-12,5 millió dollárba került a cégnek, elmaradt bevételek és többletköltségek formájában – mutat rá az Airportal.hu.

Amint azt Carsten Dilling, a SAS elnöke hétfő este mondta a Dagens Industri című svéd üzleti napilapnak már csak az utolsó aláírások vannak hátra.

A 15 napja tartó sztrájk miatt több száz járatot kellett törölni a SAS-nál

Fotó: 123rf.com

A légitársaság hétfőn annyit közölt, hogy a tárgyalások jó irányba haladtak, bár még nem született megállapodás, aztán kedd hajnalban erősítették meg, hogy aláírták a megegyezést, amely fontos előrelépés a SAS Forward szerkezetátalakítási program végrehajtása felé.

Egy szakszervezeti vezető „a pilóták tragédiájának” minősítette a megállapodást, ugyanakkor örvendetesnek nevezte azt, hogy a SAS járatai újra felszállhatnak.