Végtelen kínálat a Royal Caribbean Cruisesnál

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2019. október 23. 16:21

A Pollack Mihály téri Festetics-palota adott otthont a Royal Caribbean Cruisest képviselő Tengerjáró Kft. katalógusbemutatójának, amelyen nemcsak a számos újdonságról, de az idén jubiláló Royal elmúlt 50 évéről is beszéltek.

A Tengerjáró viszonteladó partnereit a cég ügyvezetője, Nemes Horacek Márta köszöntötte a keddi, vacsorával egybekötött katalógusbemutatón, majd átadta a szót Romhányi Péter értékesítési vezetőnek, aki az elmúlt évek impozáns számaival ismertette meg a meghívottakat. A céggel 2017-ben kétezren, 2018-ban már 2200-an utaztak, idén az utasok száma várhatóan 2500 lesz. Tavaly 497 milliós forgalmat könyvelhettek el, ebben az évben várhatóan elérik az 500 milliót.

Teljes forgalmuk mintegy 65%-a az ügynökökön keresztül realizálódik.

Jutalékrendszerük változatlan, továbbra is 10%-os jutalékot fizetnek egy út után, amennyiben ők rakják össze az ajánlatot, ha pedig a weboldalon keresztül foglalnak be náluk utat, abban az esetben a jutalék 13%.

Romhányi Péter szorgalmazta az effajta foglalásokat, hangsúlyozva, hogy ez róluk is nagy terhet vesz le, hiszen nem kell sorozatban ajánlatokat „gyártani”, de kiemelte, hogy partnereik weboldalas foglaláskor is számíthatnak az iroda segítségére.

A Tengerjáró Kft. csapata (balról jobbra): Romhányi Péter, Szabados Zita, Csikó Katalin, Ciscutti-Budai Csilla és Nemes Horacek Márta

Fotó: turizmus.com

Romhányi Péter kitért még a 8%-os előfoglalási kedvezményre is, valamint arra, hogy értékesítési versenyt hirdetnek november 1-jétől, ennek értelmében 8 kabin eladása után 1 fős, 16 kabin után pedig 2 fős ajándékút a bónusz.

 

Európába jön az Allure!

Ciscutti-Budai Csilla prezentációjában a Tengerjáró által képviselt flottákról, a hajók szolgáltatásairól, különlegességekről és az útvonalakról beszélt.

Három flotta – Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara – útjait értékesítik, a cégek 60 országban vannak jelen immár 25 éve. A legnagyobb hajókkal a fél évszázados Royal rendelkezik, flottájából 2018 és 2021 között tíz hajót újít fel, s két új hajóval is gazdagodik: 2020 őszén bocsátja útjára az Odyssey of the Seast,  amely Miamiból teljesít szolgálatot, valamit a Wonder of the Seast, melynek Ázsia lesz a bázisa.

A telt házas rendezvény otthona a budapesti Festetics-palota volt

Fotó: turizmus.com

A jövő év egyik újdonsága, hogy az Oasis osztály nagy kedvence, az Allure of the Seas tavasszal befejezi a karibi szezont, és felújítás után a Földközi-tenger nyugati részében, barcelonai indulással fog „cirkálni”.

 

50 év – sziklafaltól okoshajóig

Ciscutti-Budai Csilla beszédes fotósorozattal emlékezett meg a Royal Caribbean International elmúlt 50 évéről: első hajójuk, a „csupán” ezer férőhelyes Song of Norway 1970-ben a Karibi-tengert járta, 1988-ban indították útjára a világ első megahajóját: a Sovereign of the Seas már majdnem háromszor annyi főt tudott befogadni, mint a legelső hajó, 5 emeletes magasságával és üvegliftjeivel áttörésnek számított.

Aztán 1999-ben valóságos generációváltás történt, a hajók olyan attrakciókkal bővültek, mint a sziklafal, a kosárlabdapálya, a belső sétálóutca (Royal Promenade), vagy a korcsolyapálya a jégrevükhöz.

A 2006-os év újdonságai közé tartozott a szörfszimulátor (Flow River), 2009-ben pedig újabb vonzó attrakciók – nyitott tetejű Central Park, Boardwalk körhintával, vízi színház, drótkötélpálya (Zip Line) – követeltek helyet maguknak a fedélzeten.

Bionic Bar, ahol robotok mixelik a koktélokat

Fotó: Royal Caribbean Cruises

2014-ben megalkották az első okoshajót, a Quantumot, melyben a fő vonzerőt a robotbár (Bionic Bar) és a virtuális balkonos kabin jelentette. Olyan újdonságok is voltak, mint a szabadesés-szimulátor és az üvegkapszula kilátó, vagy a TWO 70 elnevezésű terület a hajó tatján, ahol színpad helyett óriáskivetítő (Vistarama) szolgáltatja a műsort.

2016-tól The Ultimate Abyss néven megjelentek az extrém csúszdák, 2018-ban pedig az úgynevezett Sky Pad, olyan trambulin, amelyen ugrálva (VR-szemüveggel a fejünkön) egy szempillantás alatt csöppenünk az általunk kiválasztott mesevilágba.

Az élményeket természetesen még tudják fokozni: 2019-ben létrehozták a Perfect Day brandet, s a cég privát élményszigetén, a Bahamákon fekvő Coco Cayen alakítottak ki hatalmas élményparkot.

2022-ben tervezik megnyitni a Vanuatu szigetcsoport Lelepa szigetén az újabb élményszigetet, természetesen a Perfect Day jegyében, s az őslakosok bevonásával.

Az Oasis osztályú hajók egyik ütős eleme a vízi színház, háttérben a végtelen óceánnal

Fotó: Royal Caribbean Cruises

 

Határok nélkül a Celebrity-hajókon

Míg a Royal-hajók a családok számára készültek, s minden korosztálynak tartalmas, élménydús kikapcsolódást kínálnak az attrakciók legszélesebb tárházával, négycsillagos kategóriában, addig a Celebrity Cruises valódi ötcsillagos szolgáltatást és élmény nyújt mindazoknak, akik a világot kicsit másképp kívánják felfedezni. A hangsúly az attrakciókról áttevődik a kényelmes szállásra, valamint a gourmet éttermekre.

A hajókon hatalmas a kabin- és lakosztályválaszték: a tágas luxuskabinok 90%-ban a tengerre néznek, az egyedi prémiumlakosztályok pedig akár 175 négyzetmétert is elfoglalnak, 64 négyzetméteres erkéllyel.

Ahogy azt Ciscutti-Budai Csilla elmondta, 2020 igazi nagy dobása, hogy két Celebrity-hajó is szeli majd Európa vizeit: áprilisban indul útjára a Celebrity APEX, és májusban tér vissza a Karib-tengerről a népszerű Celebrity Edge, ami új fejezetet nyitott a hajózás történetében, már-már feszegeti a határokat.

Egyik újdonsága a Magic Carpet, aminek funkciója emeletenként változik, egyszer vacsorahelyszín pazar panorámával, máskor a medenceszint kiegészítésévé alakul át.

Másik újdonsága az Infinite erkély, egyfajta határok nélküli lakótér, ahol egy gombnyomással 20%-kal több hely alakítható ki. A legfényűzőbb lakosztályhoz, az Iconic suite-hoz tágas terasz és jacuzzi is tartozik, az Edge-villa pedig kétszintes lakosztály merülőmedencével és közvetlen kijárattal a Retreat napozóteraszra.

Tágas Iconic suite a kapitányi híd fölött

Fotó: Royal Caribbean Cruises

 

Azamara – hosszabb utak, kisebb hajók

A 2020-as évben az Azamara Cruises „A Year of Immersion” jegyében kínálja útjait. Butikhajóikra mindössze 700 utas fér fel, őket 400 fős személyzet szolgálja, kényezteti. Mindezek már sejtetik az utak igényességét, különlegességét, s az élményben szó szerinti elmerülés lehetőségét.

Hajóikkal jövőre 71 országba kínálnak 86-féle utat, mintegy 273 kikötőt érintenek, melyekből 41 új kikötő lesz. Új desztinációk – Hawaii, Francia Polinézia, Dél-Afrika, Madagaszkár, Tanzánia, Nyugat-Afrika – is felkerültek a jövő évi kínálatba. 2020-as újdonságaik közül kiemelték a Veranda Plus kategóriát a magasabb emeleteken: a szolgáltatás ingyenes internetet, ingyenes mosodaszervizt, valamint ajándék vacsorát a hajó egyik speciális éttermében és ajándék italbekészítést foglal magában.

Elhangzott továbbá, hogy az Azamara útjainak egyediségét az adja, hogy az utak variálhatók, összeköthetők, így akár több héten át utazhatunk egyik desztinációból a másikba, egyik hajóról a másikra, s a variálások során akár 42 éjszakás útra is indulhatunk a Földközi-tenger szelíd partjaitól Észak-Európa zordabb partvidékére.

A 2020-as év nagy slágerének ígérkezik három testvérhajó, a „hármas ikrek” találkozása októberben, Európában.

Szem előtt a környezettudatosság

A rendezvényen azt is elmondták, hogy ICON Class néven 2022 és 2024 között új típust vezetnek be, melynek tervezésekor maximálisan szem előtt tartják a környezetvédelmet. Az üzemanyagcellás technológiát már tesztelik, a tengerjárók cseppfolyósított gázzal (LNG) is hajthatók lesznek, ami nagymértékben csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.