Vegyesen teljesítettek Európa nagy hagyományos légitársaságai

Forrás: turizmus.com

 2016. május 18. 13:24

Az Air France-KLM és az International Airlines Group (IAG) növelte utasai számát, a Lufthansa-csoport cégeivel viszont kevesebben repültek áprilisban, mint egy évvel korábban.

A British Airways, a spanyol Iberia és az ír Aer Lingus tulajdonosa, az IAG honlapján közölt statisztika szerint 4 százalékkal 7,9 millióra nőtt az utasforgalom áprilisban, és bár a kapacitást csak 2,6 százalékkal növelte, a járatok töltöttsége csak 0,2 százalékponttal javult 78,6 százalékra.

Értékesített utaskilométerben számolva a British Airways 1,5, az Iberia 1,6, az Aer Lingus pedig 6,3 százalékkal teljesített jobban, mint egy évvel korábban.

Az Air France-KLM 6,7 millió utast fuvarozott az év negyedik hónapjában, 2,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanilyenkor. A cég mindössze 0,1 százalékkal növelte a kapacitást, ennek is köszönhetően a járatok kihasználtsága 1,2 százalékponttal 85,4 százalékra nőtt. Az Air France és regionális leányvállalata, a Hop! 1,2 százalékkal, a KLM 5,5 százalékkal szállított több utast.

A Lufthansa-csoport adatai szerint 2,1 százalékkal 8,9 millióra csökkent az utasforgalma, a járatok töltöttsége áprilisban 1,8 százalékkal mérséklődött, mivel az utasok elmaradása mellett a kapacitás 2,1 százalékkal bővült. A Lufthansával 3,8, a Swiss-szel 1,6, az Austrian Airlines-szal 1,3 százalékkal utaztak kevesebben.