Sirályok miatt állt le a velencei repülőtér

Forrás: turizmus.com

 2023. október 17. 11:40

A sirályok híresek arról, hogy lecsapjanak kávézók teraszaira, összetörjék a tányérokat és akár a szendvicseket is kikapják az óvatlan sétálók kezéből. Most a szárnyas bűnözők egy lépéssel tovább mentek, és kétórás káoszt okoztak Velence repülőterén.

A velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtér Olaszország ötödik legforgalmasabb reptere. Október 16-án reggel azonban megálltak a folyamatok a repülőtéren, amikor egy csapat sirály összegyűlt a kifutópálya végén.

Sirályok okoztak galibát a velencei repülőtéren október 16-án

Fotó: 123rf.com

 

A járatokat 9:54 és 10:45 között leállították – erősítette meg a CNN-nek a repülőtér szóvivője. Húsz érkező járatot más észak-olaszországi repülőterekre irányítottak át, többek között Trevisoba, Veronába, Triesztbe és Milánóba.

Míg Treviso 30 perces buszozással könnyen elérhető, addig a Triesztbe és Milánóba átirányított járatok utasainak két-három órába telt Velencébe jutniuk. Miközben a légitársaságok "nagy madarait" a sirálymentes repülőterekre irányították, a SAVE, a repülőtér-üzemeltető cég munkatársai elkezdték a szükséges intézkedéseket.

A velencei repülőtéren egy helyi sólymot és „állatbarát akusztikus riasztókat" alkalmaztak. Miután a sólyom elvégezte a feladatát, és a sirályok továbbálltak, így a repülőtér 11:20-kor visszatért a normál működéshez.