Verseny a levegőben, avagy melyek a legbiztonságosabb légitársaságok

Forrás: turizmus.com

 2015. január 12. 11:49

2014 nem volt igazán szerencsés éve a repülővel való közlekedésnek, holott- figyelembe véve a repülések egyre növekvő számát - százalékában mégis egyre biztonságosabb repülővel utazni.

Az airlineratings.com honlap összeállítást elemezve, a svéd Metro újság szerint a legbiztonságosabbnak ítélt légitársaság az ausztrál Quantas, amelynek 94 éves történetében nagyon kevés halálos kimenetelű légi szerencsétlenség történt. A legjobbak tízes listáján található például a Lufthansa, a British Airways és a Finnair.

 

A legrosszabb, legkevésbé megbízható légitársaságok – a fent említett lista szerint - az Agni Air, Kam Air, Nepal Airlines, Scat och Tara Air, valamint az észak-koreai Air Koryo.

A fapados légitársaságok közül a legjobbak:  Aer Lingus, Alaska Airlines, Icelandair, Jetblue, Jetstar, Kulula.com, Monarch Airlines, Thomas Cook, TUI Fly és a Westjet.

A két 2014-ben történt Malaysian Airlines légi katasztrófa áldozatai több mint a felét tették ki a múlt évben repülőgép szerencsétlenségben elhalálozott 986 embernek. 2014-ben 21 légi szerencsétlenség történt és 1,3 millió légi utazás. Fél évszázada egy év alatt még 1 597 ember halt meg, de a mainak csak húsz százalékát tették ki az utazások.