Megújult és állatbarát lett a veszprémi vasútállomás

Forrás: MTI

 2023. október 05. 14:33

1,2 milliárd forintból megújult a veszprémi vasútállomás és környéke.

A csütörtöki átadó ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter kiemelte: a térségben zajló fejlesztéseket a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében tervezik meg, ezt célozza a vasúti közlekedés modernizálása is.

Bói Lóránd közlekedésstratégiáért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a Budapest-Veszprém viszonylatban 20 százalékkal nagyobb az utasforgalom az egy évvel korábbinál.

Virág István, a MÁV Zrt. pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a vasútállomás és környéke 1,2 milliárd forintból újult meg, ebből 750 millió forint az Európa Kulturális Fővárosa Program támogatása, 454 millió forint pedig a MÁV saját forrása.
Megújult az utasváró, a burkolatok, korszerűsödött az utastájékoztatás, utcabútorokat, padokat helyeztek el, esőbeállót alakítottak ki – tette hozzá.

A vasútállomás és környéke 1,2 milliárd forintból újult meg

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ovádi Péter, Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy állatbarát vasútállomás fogadja az utazókat, hiszen kutyafuttatót is kialakítottak, valamint chipleolvasót helyeztek el.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az összefogás erejét és fontosságát emelte ki, hangsúlyozva a MÁV és a Máltai Szeretetszolgálat szerepvállalását a fejlesztésben. Jelentősnek nevezte, hogy a vasútállomás szomszédságában lévő, a szeretetszolgálat által működtetett hajléktalanszálló környezete is megújulhatott.