Veszteségessé vált az easyJet működése az első fél évben

Forrás: MTI

 2016. május 10. 19:19

Veszteségessé vált az easyJet angol diszkont légitársaság működése üzleti évének a március 31-ével zárult első fél évében a tavalyi nyereség után - közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

Európa második legnagyobb diszkont légitársaságának első hathavi árbevétele 1,77 milliárd fontot tett ki, ami mindössze 0,3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A cég a tavalyi 7 millió fontos adózás előtti nyereség után idén az első fél évet 24 millió fontos veszteséggel zárta.

Az adatok szerint az easyJet egy ülésre jutó árbevétele 4,2 százalékkal csökkent, míg egységköltségei 4,3 százalékkal emelkedtek.

A légitársaság utasforgalma az első fél évben 7,4 százalékkal 31 millióra bővült, de a kapacitásokat ugyanekkora mértékben növelte, így a járatok átlagos töltöttsége nem változott a tavalyi 89,7 százalék után.

Előrejelzésében a cég azt írta, hogy a foglalási számok a tavalyi szinten vannak, így minden feltétel adott ahhoz, hogy a költségcsökkentő programnak is köszönhetően javuljon az üzleti eredmény.