Vetélkedő indul az Országos Kéktúráról

Forrás: turizmus.com

 2019. október 03. 09:03

A legendás Országos Kéktúra útvonalának megismertetését, a természet tiszteletét és a természetjárás gyermekkori megszerettetését célul kitűző Magyar Természetjáró Szövetség vetélkedőt szervez magyarországi és határon túli magyar általános iskolások számára.

A 2019/2020-as tanévben zajló játékos verseny szinte mindenben más, mint a megszokott iskolai vetélkedők. Itt ugyanis nem kizárólag egy-egy tantárgy kiváló ismerete juttatja előbbre a csapatokat, hanem a Kéktúrához kötődő összes iskolai tudás – a matematikán át a rajzon keresztül a földrajzig – együttes alkalmazásával lehet jó eredményeket elérni.

Az idei verseny Csókakőtől Tapolcáig, a Bakony erdein és a Balaton-felvidéken át vezeti gondolatban a játékos túrázót, míg a terepi feladatokat is tartalmazó döntő a Kéktúra valós bakonyi szakaszán, Monostorapátiban lesz.

November 4-ig lehet jelentkezni a Kéktúra vetélkedőbe

Fotó:  Magyar Természetjáró Szövetség / Tassy Márk

A vetélkedőbe 2019. november 4-ig lehet ingyen, csupán egy fa elültetését igazoló fotóval nevezni, 4 fős csapatokkal, 3 korosztályban ( 3–4.; 5–6.; 7–8. osztályosok). A vetélkedő és a jelentkezés részletei az induljel.kektura.hu honlapon olvashatóak.

Kapcsolódó cikkek

Okleveles kéktúrázók

2019. szeptember 10.