Vezetnek az ázsiaiak – a világ legtisztább légitársaságai

Forrás: turizmus.com

 2019. április 08. 11:40

Amikor elfoglaljuk a helyünket a fedélzeten, jusson eszünkbe, hogy a gép aznap már három vagy négy utat is végrehajtott!

Mindez azt jelenti, hogy korábban már három vagy négy másik ember foglalt helyet az ülésen, megérintette az asztalkát, és pihentette izzadt tenyerét a karfákon – figyelmezteti olvasóit a Travel and Leisure.

Érdemes tehát arra is figyelni, mennyire törődik a higiéniával egy légitársaság. A legtisztább légitársaságokat rangsorolta a közelmúltban a Skytrax World Airline Awards.

Néhány tanulmány becslése szerint egy repülő út után, - egy héten belül . 20 százalékkal nőhet meg a légúti fertőzések száma. Bár a fertőtlenítő kendőcskék sokat segítenek, de még jobb, ha valaki egy, a tisztaságáról híres légitársasággal repül. Persze akkor, ha van választási lehetősége.

ANA All Nippon Airways – a legtisztább légitársaság 2018-ban

Fotó: Skytrax

A Skytrax World Airline Awards közelmúltban jelentette be a 2018-as év legtisztább légitársaságait, miután értékelték a repülőgépek ezirányú szabványainak betartását. Az ázsiaiak taroltak, de a svájciak és a németek sem végeztek rossz helyen.

Íme, a top 10-es lista:

1. ANA All Nippon Airways

2. EVA Air

3. Asiana Airlines

4. Singapore Airlines

5. Japan Airlines

6. Cathay Pacific Airways

7. Qatar Airways

8. Swiss International Air Lines

9. Hainan Airlines

10. Lufthansa

Az éves Skytrax-díjakat – amelyek a legkülönbözőbb szempontok szerint rangsorolják a légitársaságokat – gyakran nevezik a légi közlekedés Oscarjainak. A tisztaság legalább olyan fontos tényező manapság, mint a biztonság, vagy az utasok magas színvonalú kiszolgálása.