ViaSale Travel: növekvő érdeklődés a Kanári-szigetek iránt

Forrás: turizmus.com

 2017. november 25. 15:48

A Kanári-szigetek két tagja, Fuerteventura és Lanzarote állt annak a prezentációnak a fókuszában, amelyet a Kanári-specialista ViaSale Travel rendezett a Buddha Bar Hotelben.

Raáb Szilvia, a Viasale Travel cégvezetője elmondta, hogy árbevételüket és partnereik számát is jelentős mértékben növelni tudták az elmúlt évben. A cég termékskálája Tenerife és Gran Canaria mellett 2016 őszén – a Wizz Air-járatnyitással egy időben – bővült Fuerteventurával és Lanzarotével. A két szigetre heti egy-egy alkalommal üzemeltet járatot Budapestről a diszkont légitársaság.

Moisés Jorge Naranjo, a Fuerteventurai Turisztikai Szövetség elnöke prezentációjában bemutatta a Kanári-szigetek második legnagyobb, Afrikához legközelebb eső tagját, amelyet a tavalyi évben 3,2 millió turista választott úti céljául.

Moisés Jorge Naranjo

Fotó: turizmus.com

Az UNESCO 2009-ben a teljes szigetet bioszféra rezervátummá nyilvánította. A több mint 100 kilométer hosszú homokos tengerparttal büszkélkedő Fuerteventurát méltán nevezik „a Kanári-szigetek strandjának”, ugyanakkor a kulturális, az aktív- és az ökoturisztikai kínálat is figyelemreméltó.

Az elnök kiemelte, hogy a sziget 45 négy- és ötcsillagos szállodája közül számos kifejezetten melegbarát. A sziget 1200 fős konferenciaközpontja a bevezető promóció keretében ingyenesen áll a rendezvényszervezők rendelkezésre.

Markéta Hejduková, a Lopesan Hotel Group képviselője a szállodalánc tagjait mutatta be a szakmának. A társaság tizenkilenc tagszállodájából tíz Gran Canarián, egy Fuerteventurán található. A lánc szállodái három márkához - Lopesan, Ifa és Abora tartoznak.

Lanzarote közép- és kelet-európai képviselője, Denis Garcia Rodríguez bemutatta a közönségnek a vulkanikus képződményekben gazdag szigetet, amely kiváló úti cél azok számára, akik nyaralásuk alatt nem csupán strandolni, hanem kirándulni, sportolni is szeretnének. A szakember kiemelte, hogy adottságai és a számtalan sportesemény a szigetet Európa igazi sportdesztinációjává emelik.

A vulkanikus szőlőültetvények nem csupán szemet gyönyörködtetőek, de remek borokkal is elkényeztetik az idelátogatókat. Lanzarote is bioszféra rezervátum 1993 óta.

A spanyol és kanári ínyencségeket felvonultató ebédet követően Rafay János, a Hungexpo üzletág igazgatója számolt be a Viasale Travel és a Hungexpo együttműködésében létrejött, a 2017-es Utazás Kiállításon meghirdetett nyereményjáték sikeréről, majd ismertette a jövő évi kiállítással kapcsolatos terveket. A koncepció szerint az Utazás Kiállítás 2018-ban új arculattal jelentkezik, amelynek célja a fiatal célcsoport megszólítása.

Kapcsolódó cikkek