Vietnamba utazni minimum 10 napra érdemes

Forrás: turizmus.com

 2018. június 26. 11:46

Vietnam turisztikai kínálata mutatkozott be a minap Budapesten a Radisson Blu Béke Hotelben.

Az esten- amelynek megszervezésében aktív szerepet vállalt a Külgazdasági és Külügyminisztérium Turizmusdiplomáciai Főosztálya – 11 vietnami utazási iroda és szálloda képviselőjével találkozhattak a magyar kiutaztatók.

Az üzleti megbeszélések után a Vietnami Nemzeti Turisztikai Hivatal főigazgatója, Nguyen Van Tuan tartott előadást a két ország közötti turisztikai kapcsolatról. Elhangzott, hogy Vietnamban nem felejtik el azt a segítséget, amit hazánk a háború idején nyújtott a délkelet-ázsiai országnak. A szerteágazó vietnami-magyar gazdasági kapcsolatok építésében oroszlánrész jut annak a több száz vietnaminak, akik korábban magyarországi egyetemeken tanult.

Nguyen Van Tuan és a tolmács

Fotó: turizmus.com

Bár Vietnam még mindig fejlődő országnak tekinthető, ahol a mezőgazdasági termények – rizs, kávé, kesudió – jelentik a legfőbb exportcikket, a turizmus is gőzerővel fejlődik. Néhány meglepő számadat jelzi a növekedés tempóját: 1994-ben csupán egymillió külföldi turista kereste fel Vietnamot, 2015-ben számuk elérte a nyolcmilliót, az idén pedig várhatóan 16 millióra nő. A külföldi látogatók közül kétmillióan Európából érkeznek. Bár Magyarországról tavaly 30%-kal nőtt a turistaforgalom az előző évihez képest, az még mindig szerénynek mondható.

Arról is szó esett, hogy a 94 millió lakosú Vietnam küldőországként is egyre jelentősebb, mivel gyorsan erősödik a középosztály.

Nguyen Tien Thuc, Vietnam budapesti nagykövete kiemelte, hogy a vietnami vízum beszerzése könnyű és gyors, és reményét fejezte ki, hogy hasonló eljárásra számíthatnak honfitársai is, amikor magyar vízumot igényelnek.

Mint elhangzott, immár 46 ország, köztük hazánk polgárai is jogosultak vietnami e-vízum igénylésére, így akár otthonuk kényelméből intézhetik a 25 dollárba kerülő beutazási engedélyt. Érdekesség ugyanakkor, hogy több tucat ország, köztük több uniós tagállam (például az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) polgárai vízummentesen utazhatnak be Vietnamba.

A vietnami turisztikai kínálattal kapcsolatban elhangzott, hogy a 2500 kilométer hosszú tengerparttal rendelkező ország felfedezéséhez minimum 10 nap szükséges. A kulturális és az ökoturizmus mellett a tengerparti üdülés is a kiemelt turisztikai termékek közé tartozik. Az országban több mint 60 nemzetiség él, az ő különleges kultúráik speciális vonzerőnek számítanak.

Az is kiderült az est folyamán, hogy magyar kulturális központ épülhet Vietnamban, ugyanakkor hasonló jellegű vietnami létesítményt avathatnak Budapesten.

A vietnami vendégek utaltak arra is, hogy elképzelhető egy közvetlen légi járat nyitása a két ország között az év vége felé, de konkrétumokat nem tudtunk meg erről.

A globális turisztikai szakma krémje jövő év január 14-18. között az észak-vietnami Ha Long-öböl névadó városában, Ha Longban találkozik az ASEAN Tourism Forum (ATF) alkalmából, amelyre várják a magyar szakembereket is.

Kapcsolódó cikkek