Vigyázat, taxishiéna is fuvarozhat sárga színű autóval!

Forrás: MTI

 2019. július 15. 18:38

Felbecsülhetetlen károkat okoznak a turizmusnak az illegális dolgozó taxishiénák – mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Az M1 csatorna és a Kossuth rádió közös műsorblokkjában nyilatkozó elnök a "turisztikai hivatal" friss felmérésére hivatkozott, amely szerint a turistákra olyan taxiscsoportok szakosodtak, akik ötszörös, tízszeres árat kérnek egy szállításért.

Mint mondta, a turisták taxizással kapcsolatos negatív véleménye különböző fórumokon is megjelenik, erről a "turisztikai hivatal" is visszaigazolást kapott, mivel sok turista emiatt nyilatkozta, hogy nem szeretne visszatérni Magyarországra.

Hangsúlyozta: ezt a folyamatot a taxis szövetség a szakminisztériumokkal és a kormánnyal közösen szeretné megelőzni. Emlékeztetett: az engedély nélküli taxisok megállítása érdekében a szakma levélben fordult a miniszterelnökhöz, amelynek eredményeként, többek között az elmúlt két hétben is a hatóságok fokozottan ellenőrizték a taxisokat.Attól, hogy egy autó színe és rendszámtáblája is sárga, nem jelenti, hogy ellenőrzött, engedéllyel rendelkező taxiról van szó, ezért csak az ismert taxitársaságok autóit érdemes választani – hívta fel a figyelmet Metál Zoltán.