Világ körüli élmények és hedonizmus az 1000 Úttal

Szerző: Vajk Brigitta

Forrás: turizmus.com

 2019. február 12. 21:38

Bemutatta 2019-es katalógusát viszonteladó partnereinek az 1000 Út utazási iroda. Az eddigieknél bővebb terjedelmű és tartalmú kiadvány a világ szinte minden szegletét feltárja a kalandvágyó utazó előtt.

 

A február 12-i eseményen – melynek a Hotel Medosz konferenciaterme adott otthont – a cég ügyvezetője, Ermilov Oleg köszöntötte a szakembereket, s emlékeztetett arra, hogyan lett a kezdetben csak orosz utakat kínáló irodából a világ minden szegletébe utaztató cég. A legfrissebb, s az iroda történetének eddigi legvaskosabb katalógusa mintegy 150 körutazást kínál 91 országba, s minden kontinensre eljuttatja utazóját az Északi-Sarkkörtől az Antarktiszig. Az impozáns kínálatban 344 indulási időpontra foglalhatunk utat, vagyis az év majd minden napján útnak indul egy csoport az 1000 Úttal a szélrózsa minden irányába. Az idei katalógusba 10 vadonatúj út került be.

A cégvezető – mielőtt átadta a szót kollégáinak, akik részletesen körbejárták szinte a teljes árualapot – kiemelte, céljuk továbbra is a minőség és a vendégelégedettség. Csak akkor indítanak el egy új desztinációt, ha ott a versenytársaiknál jobb, színesebb, élménydúsabb utat sikerül összeállítaniuk.

Az iroda 2019-ben is a már jól bejáratott és mind népszerűbb orosz utakra fókuszál, azonban céljai közt szerepel az egzotikus utak felfuttatása és a forgalom további bővítése, valamint tovább erősíti gasztroútjait is. Az utaknál odafigyelnek arra, hogy a maximális létszám ne lépje túl a 20 főt, de egyre népszerűbbek kiscsoportos (8-16 főig) luxusútjaik is, valamint a prospektusban található időpontokon felül tudnak személyre szabott, egyedi időpontban induló utakat is ajánlani bármerre a világban.

Egyik legnépszerűbb útjuk, Szentpétervár idén 21 időponttal indul, melyből 8-ra már nincs hely, ezt a csodás várost kínálják igény szerint 3, 4 vagy akár 5 csillagos szállodával egyaránt. Az 5 csillagos program lazább, kényelmesebb tempójú és kisebb létszámmal fut.

Újdonság a 4 csillagos hajóút (például Mioszka és Szentpétervár között), melyet korábban csak 3 csillagos hajókkal teljesítettek. Egyre kedveltebb az Orosz Távol-Kelet, vagyis Kamcsatka és a Bajkál-tó környéke is, ahová már 2020-ra foglalnak előjelentkezéseket.

A mindig népszerű Balti államokba növekedtek az utazási időpontok számai, a Kaukázusba pedig a legszélesebb választékot kínálják, garantált időpontokkal.

Az év legizgalmasabb úti céljai közül kiemelik Etiópiát, Szudánt, Észek- és Dél-Koreát, valamint Iránt is, mely utóbbiról az iroda „arca”, Endrei Judit neves tévés személyiség mesélt. Mint mondta: Iránt sokan még ma is a veszélyes országok közt tartják számon, mégis, lenyűgöző kultúrája mellett őt elsősorban a nyitott szívű emberek kedvessége fogta meg.

Az iroda egyik újdonsága Uganda, ahová természetesen a hegyi gorillákkal való találkozásért megy az utazó, de ők ennél is többet kínálnak, az ország néprajzából, különleges törzsi kultúrájából is nyújtanak egy szeletet az utasnak.

Az év egyik új termékcsaládja az 5 csillagos utak és aktív programok, melyek keretében nemcsak a „földi paradicsomot” mutatják meg a vendégnek, hanem számos helyi fesztiválra, eseményre is elviszik. Útjaik kiválasztásánál az is szemük előtt lebegett, hogy tudjanak a nagy világutazóknak is újat, egyfajta „ott még nem voltam” élményt nyújtani.

A 188 oldalas katalógus egyik fontos termékcsaládja a gasztroutak, melyekre évről évre nő a kereslet. Idén 26 ilyen programot kínálnak 36 indulási időponttal.

A főként kis létszámú 8-16 fő csoportok borkóstolásokon, különleges pincetúrákon vehetnek részt, Michelin-csillagos éttermekben ehetnek, vagy akár a legkiválóbb francia, spanyol és portugál pincészetek 10-30 éves borait élvezhetik Bordeaux-tól Provance-on át a Douro völgyéig. De nem maradhat ki a kínálatból Toszkána sem, ahol akár „szarvasgomba-vadászatra" is indulhatnak, vagy a misztikus skót kastélyok és az eredeti whisky nyomába tervezett utak sem.

Kapcsolódó cikkek

Kuriózumok a körutazásban

2017. április 26.