Világrekord: a világ hét új csodája hét nap alatt

Forrás: turizmus.com

 2023. május 23. 15:38

Beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe az a 36 éves brit férfi, aki nem egészen hét nap alatt kizárólag tömegközlekedési eszközökkel látogatta végig a világ hét új csodáját.

Az angliai Gloucestersből származó Jamie McDonald már többször gyűjtött pénzt jótékony célokra rendkívüli sportteljesítményeivel. Kalandjain mindig egy szuperhős-jelmezt visel, amelyet egy tízéves kisfiú tervezett neki. A világ új csodáit bejáró utazásával is a Superhero Foundation nevű jótékonysági szervezetnek gyűjtött pénzt, amelynek ő az egyik alapítója –számolt be róla a reisereporter.de.

A világ hét új csodáját 2007-ben választották meg egy svájci magánkezdeményezéssel kiírt szavazáson, amelyen állítólag több mint százmillióan vettek részt. A szavazás eredménye szerint a kínai nagy fal, a Taj Mahal, Petra ókori városa, a római Colosseum, a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor, a Machu Picchu és a Chichén Itzá maja romváros tartoznak a világ mai csodái közé.

McDonald Kínából indult, majd Indián, Jordánián, Olaszországon, Brazílián és Perun keresztül érkezett el Mexikóba. Mindezt 6 nap, 16 óra és 14 perc alatt sikerült teljesítenie. Közben 13-szor utazott repülőgéppel, 16-szor taxival, kilencszer busszal, négyszer vonattal, és egyszer még szánnal is. Összesen több mint 36 700 kilométert tett meg.A jótékonysági szervezet mérései szerint az utazás karbonlábnyoma 2523 kilogramm volt, ezt az őket támogató Travelport a svájci Climeworks segítségével akarja kompenzálni.

McDonald már több utazást tett jótékonysági céllal, 2012-ben például 22 500 kilométert biciklizett Bangkokból a szülővárosába. Az akciói során gyerekkórházaknak és beteg gyerekeknek gyűjt.

A férfinál gyerekkorában súlyos gerincvelő-betegséget állapítottak meg, ami miatt félő volt, hogy járni sem tud majd. Az, hogy a legrosszabbra nem került sor, saját elmondása szerint az orvosoknak, az ápolóknak és a családjának volt köszönhető. Emiatt határozta el, hogy hasonló helyzetben lévő gyerekeknek fog segíteni.

Borítókép: Facebook/Travelport