Virtuális kézipoggyász-ellenőrző a KLM-nél

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 08. 23:16

Ezentúl csupán egy mobiltelefonra lesz szükségük a KLM utasainak, hogy megbizonyosodjanak, kézipoggyászuk mérete megfelel az előírtaknak.

A KLM légitársaság kiterjesztett valóságot (AR) alkalmaz ehhez az új mobilszolgáltatáshoz. A KLM AR kézipoggyász-ellenőrző applikációja egy átlátszó, virtuális KLM poggyászt használ, amely a fedélzetre felvihető kézipoggyász méreteit replikája.

Ezáltal az utasok akár otthonról is könnyedén ellenőrizhetik, hogy kézipoggyászuk mérete megfelel-e az előírtaknak. iOS felhasználóknak a szolgáltatás már elérhető a KLM applikációban.

Az applikáció

Fotó: turizmus.com

A KLM egyike azoknak a nagyvállalatoknak, amelyek szolgáltatásaikban az Apple kiterjesztett valóság (AR) technológiájának lehetőségeivel oldanak meg felhasználói problémákat. A KLM-nek már eddig is volt applikációja, amelynek segítségével 360 fokban megtekinthető a Dreamliner repülőgép installációja.

Ezen kívül a KLM Houses alkalmazás is kiegészült egy új AR funkcióval. A felhasználók iOS11-et használva még az Anthony Fokker ház történetét is megtekinthetik kiterjesztett valóságon keresztül. Egy kattintás a kék repülőgép ikonra és máris különböző Fokker repülőgépekkel repülhetünk.

Az alkalmazást nemrég építették be az AirPort Map-be is. Ez olyan térkép, amely 24 különböző repülőtér utasainak teszi lehetővé a könnyebb és gyorsabb tájékozódást. A térképen található mérföldkövekre kattintva az utasok információkhoz és tippekhez juthatnak saját KLM repülési előzményeiknek megfelelően, valamint még új járatra is foglalhatnak jegyet. Ha járatuk jelentősen késik, az utasok az alkalmazáson keresztül aktiválhatják ételutalványukat is.