Viselkedési kódex szabályozza a nyaralást a Garda-tónál

Forrás: turizmus.com

 2023. július 30. 12:51

Szigorú viselkedési szabályok vannak érvényben a Garda-tónál, a szabályszegők akár 600 eurós bírságot is kaphatnak.

Viselkedési kódex szabályozza a turisták magatartását a Garda-tónál, a rendőrség akár 600 euróra is megbírságolhatja a renitenskedőket – adta hírül a Stern a l’Adige helyi napilap tudósítása alapján.

A viselkedési kódex részletesen meghatározza, mi nem megengedett a strandolás közben és a környező településeken. A tiltott dolgok közé tartozik a tóparti focizás és minden más olyan játék, „amelynek során a játékosok szaladnak, tárgyakat dobnak el, dolgokat vagy embereket lökdösnek, rángatnak”. Tilos hangosan zenét hallgatni, hangszeren játszani, meztelenül fürödni és vízzel fröcskölni az arra járókat, de az állatok és a kerékpárok sem szívesen látott vendégek a parton.

Szigorú szabályokat kell betartaniuk a Garda-tónál nyaralóknak

Fotó: 123rf.com

A parttól távolabb is jó néhány szabályt be kell tartani, a férfiak például a környező települések központjaiban nem járkálhatnak meztelen felsőtesttel, a nők pedig fürdőruhában.

A büntetés 100-tól 600 euróig terjedhet, és a jelek szerint be is hajtják, egyetlen szombati nap leforgása alatt állítólag 100 fiatalkorú és felnőtt ellen született feljelentés. „A Garda-tó strandjainak olyan helyeknek kell lenniük, ahol a lakosok és a turisták élvezhetik a természet szépségeit, pihenhetnek és kikapcsolódhatnak” – nyilatkozta a helyi rendőrfőnök, Filippo Paoli.