Visszaadja az utasok pénzét a Fehérvár Travel

Forrás: turizmus.com

 2020. március 18. 14:45

Mostantól minden utasa pénzét teljes egészében visszaadja a Fehérvár Travel, ha a járványhelyzet miatt elmarad az utazás. Egyelőre május 15-ig nem indítanak csoportot.
A koronavírus járvány miatt kialakult kaotikus helyzetben a közeljövőben induló utazások szervezése teljesen ellehetetlenült. Sok helyen zárva vannak a határok vagy karanténba zárják az utazókat, folyamatosan törlik a repülőjáratokat, stb.
Ezért és az utasok egészségének megóvása érdekében a Fehérvár Travel úgy döntött, hogy május 15-ig nem indít egyetlen csoportot sem – jelentette be az iroda Facebook-oldalán.
A május végi (és a későbbi) csoportok indítása annak a függvénye, hogy mikortól javul az egészségügyi helyzet, és mikortól változnak az utazási korlátozások.

Május 15-ig biztosan nem indít csoportokat a Fehérvár Travel

Fotó: 123rf.com

„Amennyiben nem tudjuk a későbbiekben sem indítani a csoportokat, azok esetében is garantáltan mindenkinek a teljes befizetett pénzét visszautaljuk” – közölte a Fehérvár Travel.
A május 15-ig induló csoportokkal kapcsolatban minden érintettnek hamarosan e-mailt küldenek, és intézik a visszafizetéseket. Ugyanakkor türelmet is kérnek, hiszen óriási mennyiséget kell feldolgozniuk. A tájékoztatás szerint közel 120 csoportról van szó május közepéig, melyek nagy része tele volt február 20-a körül, mielőtt Európában fellángolt a koronavírus-járvány. Az is lassítja a folyamatot, hogy a kollégák egészségének védelmében most kisebb létszámmal dolgoznak – írták.
„Hangsúlyozzuk, hogy
a Fehérvár Travel anyagi helyzete az elmúlt 24 év sikeres működésének következtében rendkívül stabil. Ezért is tudjuk megtenni, hogy mindenkinek a teljes összeget visszafizetjük annak ellenére, hogy a szolgáltatóink többsége (légitársaságok, szállodák, helyi utazási irodák stb.) nekünk most nem utal vissza pénzt,
hanem remélhetőleg beszámítja majd az általunk átutalt összegeket a későbbi csoportoknál” – áll a közleményben.