Visszatér a tél a szlovák sípályákra

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. január 12. 18:16

A hét elejétől havazik a Tátra kedvelt síközpontjaiban, de 900-1000 méter alatt csak akkor lehet számítani összefüggő hótakaróra, ha folytatódik az igazi téli időjárás.

Donovalyban hétfő óta havazik – erősítették meg a hóhelyzetet lapunknak a Lupus Travel Utazási Irodánál, amely immár 13. éve a szlovákiai síterep hivatalos jegyirodája Budapesten. Ahogy a korábbi években is, a magyar fővárostól 205 kilométerre lévő síközpontba a síbérletek idén is nagy kedvezménnyel vásárolhatóak meg a budapesti irodánál. Újdonság, hogy a korábbi 20 százalékkal kedvezménnyel szemben, idén 25-30 százalék kedvezményt kínálnak a helyszíni árakhoz és 20 százalékot az online árakhoz képest.

Friss hóréteg Donovaly lejtőin

Fotó:  Facebook / Park Snow Donovaly

További jó hír, hogy a korábban megkedvelt 7 órás síbérlet –  amely Donovalyban a helyszínen már nem vásárolható –, Budapesten továbbra is kapható, de esti síelésre is megvehető kedvezményes bérlet. Sőt, a korábbi évektől eltérően, ebben a szezonban az esti síelésre is kedvezményesen lehet elővételben síbérletet vásárolni. További részletek a megújult donovalysiberlet.hu weboldalon érhetők el.

Ezer méter felett 5-10 cm hó hullott, a Magas- és az Alacsony-Tátrában  2000 méter felett kb. 40 centiméter. Jasnán szerdán 108 cm havat mutatott a meteorológiai állomás mércéje – írta a sielok.hu, ahol térképen lehet nyomon követni az egyes síterepek havazási előrejelzését.

A rendkívüli enyhe időjárás kétségtelenül alaposan megtépázta a szlovák síközpontok üzemeltetőinek bevételeit is, hisz amíg normális téli napokon ilyenkor 80-85 síterep üzemel, ezek száma a legutóbbi napokra durván a felére csökkent, hiszen a tavaszias időben hóágyúzni sem lehetett.