Visszatér a vonatforgalom a Délibe

Forrás: turizmus.com

 2018. október 17. 16:44

Október 18-án hajnalban indul újra a közlekedés a Budapest-Déli pályaudvaron. A forgalomkorlátozással járó karbantartási munkálatokon mintegy 150 szakember és 25 munkagép dolgozott.

Az I. ütem keretében a Déliben két hét alatt olyan karbantartási munkákra került sor, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehetett elvégezni, de jelentősen javítják a Déli pályaudvar szolgáltatásai színvonalát, a vonatok menetrendszerű közlekedését, és a felére csökkenhet a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma. A 150 szakemberrel és 25 munkagéppel, vasútüzemi és közúti járművel végzett karbantartás 477 millió forintba került. Az állomási vágányhálózat, a biztosítóberendezés és felsővezeték-hálózat továbbra is eredményesen és biztonságosan szolgálja ki a menetrendi feladatokat – olvasható a MÁV közleményében.

 

A biztonságot és a komfortszintet javító felújítások az utasforgalmi területeken:

• 2800 négyzetméteren újraaszfaltozták a botlásveszélyes peronszakaszokat, kijavították a járófelületeket.

• A peronoknál 80 db nagyobb fényerejű, kisebb fogyasztású lámpával modernizálták a térvilágítást, a korrózióvédelem miatt újrafestették a 20 db oszlopot.

A 150 szakemberrel és 25 munkagéppel, vasútüzemi és közúti járművel végzett karbantartás 477 millió forintba került

Fotó: MÁV

 

A vonatforgalom és a menetrend stabilitását szolgáló munkák:

• Mintegy 400 darab talpfát, illetve betonaljat, 60 helyszínen szórványosan összesen 3336 méter sínt, ezeken kívül váltókat és ágyazatot is cseréltek.

• Karbantartást végeztek a teljes felsővezeték-hálózaton a meghibásodások, szakadások megelőzése érdekében, a munka keretében az elhasználódott szigetelők, tartószerkezeti elemek, kábelek és sodronyok 30%-át kicserélték.

• Jelentős javítási munkákat végeztek el a váltó- és biztosítóberendezés alkatrészein (állítódob, vonóvezeték, vonóvezeték-csatorna stb.) a váltóállítási hibák és üzemzavarok, valamint az abból eredő késések megelőzése érdekében.

• Az üzemi területen belül a vasutas dolgozók biztonságos közlekedése érdekében a sínek közötti gyalogos átjárókat korszerű, gumielemes felületűre építették át.

• Egyes üzemi épületeken tetőszigetelést, vakolatjavítást végeztek a munkakörülmények javítása érdekében.

• Kétszáz négyzetméteren szigetelték az első és második vágány alatti kábelalagutat, amely vágánybontással és építéssel is együtt járt.

 

A karbantartás II. ütemében valósul meg a metrószint, a csarnok és a perontetők álmennyezetének cseréje és az oda beépített világítótestek korszerűsítése, valamint a Délibe vezető alagút Kelenföld felőli végén a korábbi rézsűcsúszás végleges helyreállítása. Emellett három korszerű utastájékoztatási monitort helyeznek ki a pénztárcsarnokba.

A vonatforgalmat már nem befolyásoló munkálatok 2019 júniusában fejeződnek be.