Visszatér az Égei-tengerre a Celebrity Cruises

Forrás: turizmus.com

 2021. március 30. 11:36

A hajótársaság vadonatúj hajója, a Celebrity Apex Mykonos, Rodosz és Szantorini szigetén is kiköt majd.

A Celebrity Cruises hajótársaság elnök-vezérigazgatója, Lisa Lutoff-Perlo bejelentette, hogy a vadonatúj Celebrity Apex, a több nemzetközi elismerést szerzett Edge sorozat második hajójának régen várt nemzetközi bemutatkozására június 19-én kerül sor Görögországban.

A pazar, 7 éjszakás hajóutak Athénból indulnak majd, egészen szeptember végéig. A Celebrity Apex a Földközi-tenger legidillibb pontjait látogatja meg, köztük Mykonos, Rodosz és Szantorini szigetét. A hajóutakat március 30-tól lehet foglalni.

A Celebrity Apex teljes személyzete be lesz oltva a COVID-19 ellen, és a hajóúton csak teljesen beoltott felnőttek vehetnek részt. A 18 év alatti gyermekeknek 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük a hajóraszálláskor.

A bejelentés pár nappal követte a Celebrity Cruises karib-tengeri visszatéréséről szóló hírt, amely szerint St. Maartenről szintén júniusban indulnak a 7 éjszakás nyári hajóutak.

A Celebrity Apex a több nemzetközi elismerést szerzett Edge sorozat második hajója

Fotó: Celebrity Cruises

A hajótársaság visszatérése az Égei-tengerre a Celebrity Cruises görög öröksége miatt is különleges. A hajótársaságot a Chandris család alapította 1988-ban, és csak később lett a Royal Caribbean Group része. A Celebrity Cruises máig görög gyökerekkel rendelkezik, hiszen a flotta tengerész tisztjeinek 70%-a görög, akik közül negyvenen kapitányok vagy főmérnökök, mint Dimitrios Kafetzis, a Celebrity Apex kapitánya.