Visszatérnek az óceánjárók a Seychelle-szigetekre

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 12. 08:22

Másfél év kihagyás után, 2021. novemberétől újra fogadja az óceánjáró hajókat a Seychelle-szigetek.

Több mint másfél éves lezárás után az első tengerjáró utasszállító, az MS Island Sky november 14-én érkezik az Indiai-óceánon fekvő szigetcsoport partjaihoz. A hatóságok döntése értelmében az idei szezonban csak kisebb befogadóképességű, maximum 300 férőhelyes hajókat fogadnak a szigetek kikötői – közölte lapunkkal az ország turisztikai hivatala.

Anse, Source d'Argent - a világ egyik legszebb tengerpartja

Fotó: Seychelles Tourism Board

Az Island Sky a londoni székhelyű Noble Caledonia flottájához tartozik és csupán 118 utast képes maximum szállítani. A tengerjáró a járvány előtt is rendszeresen megfordult errefelé, az idén négy távolabbi sziget: Aldabra, Assomption, Farquhar és Cosmoledo felfedezésére indul. Az Island Skyt további kisebb hajók is követik majd a Seychelle-szigeteken.

A hajók biztonságos fogadása érdekében a Seychelle-szigetek hatóságai részletes ellenőrző listát dolgoztak ki az üzemeltetők és a kikötői hatóságok számára. A repülőgéppel érkező turistákhoz hasonlóan a hajókon utazó személyek számára is szükséges lesz a beutazáshoz szükséges előzetes engedélykérés. A beléptetés során papír- és érintésmentes megoldásokat fognak alkalmazni.

A hatóságok nem tartanak attól, hogy a hajók érkezése növelné a járványveszélyt, mivel az összes hajótársaság kötelezően előírja a legénység és az utasok számára a védőoltást.

A járványt megelőző 2019/2020-as hajózási szezonban 39 óceánjáró kötött ki Port Victoria kikötőjében, több mint 63 ezer utassal és közel 20 ezer fős legénységgel a fedélzetén.