Visszatérő Air Canada, innovatív Travelport

Forrás: turizmus.com

 2017. október 04. 16:45

Az Air Canada Rouge ugyan október 14-ig közlekedik idén Torontóból Budapestre, ám jövőre korábban, már április 5-én visszatér – hangzott el a légitársaság és a Travelport közös sajtóreggelijén.

Ahogy Stanislav Fajkus, a légitársaság képviseletét ellátó Globair magyar piacért felelős vezetője elmondta, sikeres évet zárt az Air Canada Budapesten, de jövőre az új transzatlanti járatnyitások (New Yorkba, Chicagóba és Philadelphiába) már komoly versenyhelyzetet teremtenek. Mindenesetre 2018-ban már húsvét után visszatér a kanadai fuvarozó, amely május közepéig heti három, majd június közepéig heti öt járatot közlekedtet Toronto és Budapest között, június 18-tól pedig október végéig naponta fordulnak meg a gépek.

Az Air Canada Rouge flottájában egyébként jelenleg 46 gép teljesít szolgálatot, ám a szabadidős utazók igényeire szabott légitársaság legtöbb desztinációja csupán szezonális. Hasonlóképpen, a fedélzeti szolgáltatások is a „leisure” közönség igényeihez igazodnak: hiányzik a klasszikus business class, a legmagasabb komfortot jelentő Premium Rouge osztályon 24, a Rouge Plus-on 39 ülés található, a turistaosztályon 219-en férnek el a Budapestre is közlekedő Boeing 767-300 fedélzetén. A fedélzeti szórakozás pedig streamelve érkezik az utas saját okostelefonjára vagy tabletjére a légitársaság applikációja segítségével, de jövőre a flotta összes tagja kínál majd szélessávú internet-elérést.

Az Air Canada Rouge bázisa, a torontói Pearson repülőtér egyébként Észak-Amerika ötödik legforgalmasabb légikikötője, ahonnan 31 belföldi és 52 egyesült államokbeli célpont érhető el. És itt átszállni is érdemes, hiszen a „pre-clearance” eljárásnak köszönhetően az USA-ba tartó utasok még a felszállás előtt áteshetnek az amerikai határellenőrzésen, jelentős időt takarítva meg. Azt azonban nem árt tudni, hogy a kanadai beutazási engedély (ETA) az átszálló utasok számára is kötelező. És akinek 6 óránál többet kell várnia gépe csatlakozására, kérheti az Air Canada Rouge stopover programját, amelyben a szállodai elhelyezés a Premium Rouge és a Rouge Plus utasok számára díjmentes, a turistaosztályon utazók számára kedvezményes áron vehető igénybe.

 

A délelőtt második felében a Travelport új megoldásait ismertették a cég specialistái. Ahogy Biró Balázs country menedzser fogalmazott, az utasélmény elérése ma már egyre nehezebb, több munkával és kevesebb haszonnal járó folyamat, hiszen az irodáknak számos weboldalt és szolgáltató ajánlatát összehasonlítva kell olyan ajánlatot adniuk, amely versenyképes riválisaikkal. Ebben segít a Travelport több megoldása is. Így például a rendszeren keresztül lehetőség van branded árak, kiegészítő szolgáltatások grafikus felületen keresztüli foglalására több mint 200 légitársaság esetében. Az új funkciók közül pedig érdemes megemlíteni az EMD Managert, amely a plusz díjak beszedését segíti egy grafikus felületen és a Trip Quote copy ajánlatkészítő eszközt.

A Smartbutton applikáció segítségével ismétlődő munkafolyamatokat tud az agent automatizálni, és decemberben érkezik a Viewtrip Mobile, amely az utasok számára készülő, telefonra tölthető alkalmazás. Segítéségével járatinformációkat, kiegészítő szolgáltatásokat lehet elérni, és push információk küldésére is alkalmas.