Visszavonta a Kun-Mediátor utazásszervezői engedélyét az MKEH

Forrás: MTI

 2015. április 19. 18:39

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta a Kun-Mediátor Szolgáltató Kft. utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét és az utazási vállalkozást törölte a hatósági nyilvántartásából.

Az hatóság rendelkezésére álló adatok alapján az utazási vállalkozásnak az általa szervezett utazáson részt vevő, külföldön tartózkodó utasa nincs.

A hatóság tájékoztatása szerint a céget, mint utazási vállalkozást vizsgálták: az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységével összefüggésben végeztek hatósági ellenőrzést.

A vizsgálat az utazási vállalkozó valamennyi nyilvántartott telephelyére kiterjedt Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar megye és Budapest területén. A vizsgálat során a hatóság adatokat gyűjtött az utazási vállalkozás által kötött utazási szerződésekről, elfogadott befizetésekről, valamint vizsgálta az engedélyköteles tevékenység feltételeinek meglétét is.

A hatóság döntésének következtében az utazási vállalkozó újabb utazásokat nem szervezhet, nem bonyolíthat le, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat köteles teljes egészében visszafizetni.

Ennek elmaradása esetén a károsult utasok az Union Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. utasbiztosítási üzletágát kezelő vezérügynökségénél nyújthatják be kárigényüket - olvasható a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal tájékoztatójában.