Vízi turistaútvonalak a lengyel Biebrzán

Forrás: turizmus.com

 2015. április 14. 17:00

A vízi és víz alatti élővilág megismerésére kínál egyedi lehetőséget a lengyel Podlaskie régióban található Goniądz település. ABiebrza folyó víz alatti csodavilágába bepillantást nyújtó attrakciónak ez az első teljes szezonja.

A természet egészen közel engedi magához a Biebrzán kijelölt útvonalakat vízi járművön bejáró vendégeket, a védett terület gazdag növény és állatvilágát saját, természetes közegében lehet megtekinteni. Ez az egyetlen ilyen típusú turistalátványosság egész Lengyelországban.

 

Az alapútvonal a Biebrza főáramlatában halad, az 1800 méter hosszú szakasz nagyjából egy óra alatt teljesíthető, a víz átlagos mélysége 2 méter. Az út során óriási halpopulációkat, sokféle rákfajt és más gerinctelen állatokat lehet megfigyelni. Az alapútvonalat a Harmadik Víz 600 méteres áramlatával kiegészítő túra végigjárásához két óra szükséges, itt lustán úszkáló kárászokkal, pontyokkal egészül ki a látnivaló. A harmadik lehetőség a Magdziej eltűnőben lévő áramlatának felfedezése, eltűnőben lévő halfajok élőhelyéhez. Az utolsó, negyedik útvonal összekapcsolja a három előző helyszínt, hossza mintegy 4000 méter, végigjárása jó kondíciót és sok koncentrációt igényel.

Az első útvonalon korlátozások nélkül bárki végigmehet, a másik három bejárására a Biebrzański Nemzeti Park igazgatóságának engedélyére van szükség. A Goniądzban található kilátóteraszról az egész útvonal áttekinthető, felülnézetből.

További információk:

http://www.lengyelorszag.travel/hu/allatok-megfigyelese/viz-alatti-turistautvonal-a-biebrzan/