Vízummentesen utazhatunk a kínai álomszigetre

Forrás: turizmus.com

 2018. április 18. 15:40

Május elsejétől 59 ország, köztük hazánk állampolgárai vízummentesen utazhatnak be a dél-kínai álomszigetre, Hainanra.

A kínai Országos Bevándorlási Hivatal április 18-án bejelentette, hogy a kínai Államtanács engedélye nyomán 2018. május 1-jétől kezdve Hainan tartományban 59 ország állampolgárai számára bevezetik a vízummentes beutazási politikát, amely szerint a beutazástól számított 30 napig vízum nélkül tartózkodhat Hainanon - közölte a Kínai Nemzetközi Rádió.

A www.Thepaper.cn jelentése szerint idén van Hainan Tartomány Gazdaságfejlesztési Övezet létrehozásának 30. évfordulója. A Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága és a kínai Államtanács előmozdítja Hainan tartomány nagyobb méretű nyitását.

Hainan

Fotó: pixabay

2000-től kezdve Hainan tartomány 21 ország esetében a csoportos turisták számára 15 napos vízummentes politikát vezetett be, 2010-től pedig 26 országot érintett a politika. Most pedig 59 országra bővítették a vízummentes politika hatókörét, ugyanakkor a tartózkodási időtartam 30 napra nőtt. Az Országos Bevándorlási Hivatal nyilatkozata szerint Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Lettország, Litvánia, Szerbia, Horvátország és további közép- és kelet-európai országok is rajta vannak a listán.

Kapcsolódó cikkek