Volt Uber, nincs Uber

Forrás: MTI

 2016. július 24. 11:13

Vasárnap déltől felfüggesztette a szolgáltatást az Uber Magyarországon. Döntését július 13-án jelentette be a cég, miután az Országgyűlés elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely alapján 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak.

Az Uber 2014-ben kezdte meg szolgáltatását Budapesten, az utazásmegosztó szolgáltatás ellen azóta a taxitársaságok és az érdekvédelmi szervezetek több demonstrációt tartottak.

Az Uber-fuvarok száma világszerte hétfőn a cég közlése szerint elérte a kétmilliárdot. Az Uber 2009 márciusi megalakulása óta 2015 végére érte el az egymilliárdos fuvarszámot. A szám megduplázását bő fél év alatt a sofőrök és utasok toborzására fordított nagy befektetéseknek tulajdonította a cég vezetője.

Az Uber közösségi személyszállító Az utolsó kör elnevezésű demonstrációja Budapesten (MTI)

Az Uber szolgáltatása iránt a legnagyobb kereslet Kínában jelentkezik, ahol azonban évi több mint egymilliárd dolláros veszteséggel működik a vállalat.

Az Uber jelenleg a világ 76 országának több mint 450 városában nyújt fuvarmegosztó szolgáltatást, szemben az egy évvel ezelőtti 311 várossal.

A cég közlése szerint Budapesten 160 ezer felhasználója volt, az utazások 39 százaléka külföldiekhez köthető, főleg a 20-35 éves korosztály utazott velük.