Vonalvillamosítást indít a GYSEV 12 milliárdból

Forrás: MTI

 2014. szeptember 11. 14:48

Majdnem 12 milliárd forintból villamosítja a Hegyeshalom–Csorna–Porpác vasútvonalat a GYSEV – jelentették be a társaság vezetői. A nunkálatokkal jövő nyárra végeznek.

Az uniós forrásból megvalósuló projekt keretében a Csorna–Porpác szakaszon decemberre, Hegyeshalom és Csorna között a jövő év nyarára végeznek a munkálatokkal. Kövesdi Szilárd, a vasúttársaság vezérigazgatója a csornai vasútállomáson tartott sajtótájékoztatón azt emelte ki: a beruházás révén jelentősen bővülhet a térség észak-déli irányú vasúti teherforgalma is.

Ezzel a projekt a GYSEV által kitűzött stratégiai célok megvalósításának egyik mérföldköve, mondta, megemlítve: két évtizede tárgyalt kérdés a vonal villamosításának szükségessége.

A GYSEV vezérigazgatója arról is beszélt, a villamosítás mellett számos állomáson hajtanak végre fejlesztéseket, valamint rugalmasabb, pontosabb, biztonságosabb működést lehetővé tevő központi forgalomirányítást vezetnek be ezen a vonalon.

A Csorna–Porpác szakaszon a munkálatok – várhatóan decemberi – befejezése után két hónappal indulhat meg a villamosított forgalom. A munkálatok során éjszaka folyamatos vágányzár lesz érvényben, de szeptember 28-án és október 18-án teljesen leáll a forgalom ezen a szakaszon.